"BG PRAKSA" ŠANSA ZA MLADE: Studenti završnih godina osnovnih i master studija za plaćenu praksu mogu se prijaviti do 7. maja

A. Z. K.

09. 04. 2023. u 06:00

STUDENTI završnih godina osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu i ove godine biće u prilici da steknu radno iskustvo u sklopu projekta "BG praksa". Otvoreno je više od 110 mesta u javnim institucijama i preduzećima, a zainteresovani akademci mogu da se prijave do 7. maja.

БГ ПРАКСА ШАНСА ЗА МЛАДЕ: Студенти завршних година основних и мастер студија за плаћену праксу могу се пријавити до 7. маја

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Ovaj projekat zajedno organizuju Univerzitet u Beogradu i Grad, a ovog leta tokom tromesečne prakse mladiće biti u prilici da steknu prva radna iskustva.

- Svi polaznici dobiće i novčanu nadoknadu. Oni će imati i mentore, koji su inače zaposleni u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima Gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu - saopštili su u Gradu. - Učesnicima će se ovo voditi i kao relevantna vannastavna aktivnost, pa će za učešće u programu dobiti i dodatne ESPB bodove. Zainteresovani kandidati treba da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta. Konkurs je otvoren do 7. maja, a prvi dan prakse biće 1. jul.

Ove godine u ovaj program uključena su skoro sva gradska javna preduzeća, prestoničke opštine Savski venac, Zvezdara, Mladenovac, Barajevo i Zemun, nekoliko ustanova kulture i 14 gradskih službi i sekretarijata.

Ovaj projekat realizuje se od 2010. godine, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Ideja je da što više mladih stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija te da tako unapredi svoje akademsko obrazovanje.

- Program je proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i da se prepozna važnost ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo javnih preduzeća u Beogradu - rekli su u Gradu.

DETALjI KONKURSA I PROJEKTA

ZAINTERESOVANI studenti više informacija o projektu, lokacijama i pozicijama koje su u ponudi mogu dobiti na sajtu Centra za razvoj karijere. Mladi ovde mogu pronaći i uslove za svaku poziciju.

- Studenti na sajtu mogu pronaći i važne datume, koji se odnose na proces prijave, predselekciju, selekciju, zatim tu su odgovori na najčešće postavljena pitanja. Sostupan im je i link za prijavni formular, kao i "Vodič kroz konkurs" sa pozicijama organizovanim prema fakultetima - saopštili su u Gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave