VESIĆ: Beograd posle tri decenije dobija kompletnu obilaznicu

Novosti online

31. 03. 2023. u 11:17

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održao je danas prvi sastanak u vezi sa izradom projekta za građevinsku dozvolu obilaznice oko Beograda, na deonici od Bubanj potoka do Pančeva.

ВЕСИЋ: Београд после три деценије добија комплетну обилазницу

Foto: Ministarstvo

Produžetak izgradnje obilaznice oko Beograda, na deonici od Bubanj potoka do Pančeva (Sektor C), od velikog je značaja za Srbiju, Beograd i Pančevo, jer se saobraćajni tokovi iz severo-istočnog dela regiona, koji trenutno većim delom prolaze kod glavni grad, praktično izmeštaju iz centralnog gradskog jezgra.

Ministar Vesić danas je održao sastanak sa predstavnicima Instituta CIP, nadležnim preduzećima za drumski i železnički saobraćaj, predstavnicima gradova Beograd i Pančevo.

 - Kada budemo završili 31 kiloemtar od Bubanj potoka do Pančeva. Kada budemo uradili novu železničku prugu sa tri nove stanice, novi most preko Dunava, kompletna obilaznica oko Beograda biće završena - rekao je Vesić.

Foto: Ministarstvo

Tako će kompletan železnički transportni saobraćaj biti preusmeren iz Beograda i više neće biti prevoza bilo kog opasnog materijala kroz glavni grad.

Takođe, kompletan tranzitni putnički saobraćaj biće izmešten iz Beograda, koji će konačno, posle 30 godina dobiti svoju obilaznicu, poručio je ministar Vesić.

Foto: Ministarstvo

 - Danas smo se okupili svi da vidimo kako da uradimo projekat, da u ovome učestvuju svi, da rešimo svaki problem na terenu da bismo, kada počnemo da gradimo, radili brzo, efikasno i u rokovima. Da završimo obilaznicu na zadovoljstvo svih građana - poručio je Vesić.

Deo obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka,  dužine 9,6 kilometara, biće puštena u saobraćaj 1. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JOŠ 100.000 VAUČERA NA 5.000 DINARA Vučić: Želimo da zamolimo ljude, da i leto i zimu provedu u Srbiji