LAŽ JE DA ĆE RADOVI UGROZITI SAVSKI NASIP: Marko Stojčić ističe da politički aktivisti plaše građane

B.B.

25. 03. 2023. u 15:02

GRADSKI urbanista Marko Stojčić pokazao je građanima okupljenim na Savskom nasipu dozvolu za radove koji se tu obavljaju, koju je poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao. Stojičić se, potom, oglasio ističući da politički aktivisti plaše građane širnjem lažnih informacija. On je naglasio da radovi na uređenju neće ugroziti niti Savski kej i Savski nasip.

ЛАЖ ЈЕ ДА ЋЕ РАДОВИ УГРОЗИТИ САВСКИ НАСИП: Марко Стојчић истиче да политички активисти плаше грађане

Foto: Skupština grada

- MI smo mislili da je ovo skup građana koji stanuju u savskim blokovima. Međutim, došli smo i ispostavilo se da uopšte nije skup građana,već skup političkih aktera opozicionih partija koji su na potpuno jedan neverovatan način dali obrazloženje građanima da će Grad Beograd kroz ove radove na uređenju  ugroziti Savski nasip i Savski kej ,što je apsolutna neistina - naveo je Stojčić, gradski urbanista u pisanoj izjavi.

Stojčić ističe da , kao glavni urbanista koji je koordinisao i izradu projekta Savskog keja, dokumentacije i sve korake koji su neophodni da se u zakonskom smislu ispune kako bi radovi počeli, tvrdi da je sve urađeno i biće urađeno u skladu sa zakonom. On naglašava da je apsolutna laž da će radovi ugroziti Savski nasip, da će biti prokopan.

- Prvo lažu da nemamo dozvolu – mi smo danas došli, doneli smo dozvolu, a onda je pocepao narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta - kaže Stojčić  - Pa da li tako treba da funkcioniše zakon? Šta to znači,  zakon je ono što Ćuta kaže i odluči, a ne ono što kažu institucije.  Ono što je planirano i što će se sprovoditi u okviru radova koje smo započeli jeste površinska obrada, odnosno sprovođenje vodovodnih cevi i strujnog kabla za potrebe plutajućih objekata i druge korisnike koji se nalaze na Savskom keju. Ponavljam, površinska na dubini od 80 centimetara. Sam nasip, odnosno njegova konstrukcija se nalazi na 120 centimetara ispod površine koju sada vidimo što znači da aposlutno našim radovima nije ugrožen nasip, nije ugrožena bezbednost. Mi smo pokušali da obrazložimo da je sve usklađeno sa zakonom, međutim, nismo dobili priliku. Očigledno, kao što sam više puta rekao, u pitanju je bio politički skup. 

Stojčić je istakao da Grad nastavlja sa svojim aktivnostima,  prema zakonu i pravilima struke da se ne ugrozi nego da se popravi stanje i bezbednost samog Savskog keja.

- Radimo dalje, tu smo za sve Beograđane, za sve pametne i logične predloge koji su u interesu svih građana Beograda - poručio je Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi