NA UGLU BULEVARA PATRIJARHA PAVLA I TOPČIDERSKE POJAVILA SE VELIKA KOLIČINA VODE: Kvarovi poplavili okretnicu

Š.M.

23. 03. 2023. u 13:28

NA uglu Bulevara patrijarha Pavla i Topčiderske ulice, kod tramvajske okretnice, već neko vreme na travnatoj površini izvire veća količina vode. Kako su za "Novosti" istakli u "Vodovodu", već dva meseca stižu pritužbe građana sa ove lokacije.

НА УГЛУ БУЛЕВАРА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА И ТОПЧИДЕРСКЕ ПОЈАВИЛА СЕ ВЕЛИКА КОЛИЧИНА ВОДЕ: Кварови поплавили окретницу

Privatna arhiva

Kvar je na privatnoj mreži, ali ga je JKP "Vodovod i kanalizacija" popravio. Međutim, kasnije je došlo i do kvara na neuslovnoj kanalizaciji van sistema gradskog preduzeća, što takođe stvara velike probleme.

Voda se sakuplja i kada nema veće količine padavina, pa je površina stalno prljava i deluje neodržavano. Intenzitet oticanja vode postajao je sve veći, pa je tako mogao da ugrozi i sam Bulevar, ali i okolno naselje.

- Prostor je potpuno neuslovan, često se osećaju i neprijatni mirisi - ističe jedan od građana ovog dela prestonice.

- Vode u nekim trenucima ima u ogromnim količinama, a sve se dodatno pogorša kada padne veća količina kiše. Koliko znam, nikada nije pokušana neka veća sanacija, niti je ko izlazio na teren.

Sektor distribucije vode JKP "Vodovod i kanalizacija" obišao je lokaciju i konstatovao da je isticanje vode posledica kvara na mreži iza vodomera korisnika, koja nije u njihovoj nadležnosti.

- Zbog inteziteta isticanja vode i ugroženosti okolnog područja i saobraćajne infrastrukture, naše ekipe popravile su kvarove, kako bi bilo zaustavljeno isticanje veće količine vode - rekli su nam u ovom preduzeću.

- Nakon popravke navedenih kvarova, na Bulevaru patrijarha Pavla u zoni pored Rasadnika uočeno je novo izlivanje tečnosti i zadržavanje na površini. Ispitivanjem vodovodnih instalacija u neposrednoj blizini utvrđeno je da nema kvara na gradskoj vodovodnoj mreži. Novo izlivanje posledica je defekta na neuslovnoj kanalizaciji. Na ovoj lokaciji trenutno ne postoje registrovani defekti na vodovodnoj mreži koju održava "Vodovod".

I ekipe Sektora kanalizacione mreže ustanovile su da ovde nema izvedenih instalacija iz sistema beogradske kanalizacije.

GEJZIR

KAKO ističu građani ovog dela Rakovice, između Miloševog konaka i puta za Vidikovac, na manjem prostoru ispred jednog populatnog restorana mesecima izvire voda. Odakle dolazi do sada nije poznato, ali je zelena površina na toj lokaciji takođe često poplavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega