BESPLATNO POSTAVLJAJU RAMPE: JP "Gradsko stambeno" i ove godine nastavljaju akciju "Beograd bez barijera"

A. Z. K.

13. 03. 2023. u 16:55

JAVNO preduzeće "Gradsko stambeno" i ove godine nastavlja sa akcijom "Beograd bez barijera" u sklopu koje se na ulaze prestoničkih višespratnica besplatno postavljaju rampe za osobe sa invaliditetom. Među stambenim zajednicama već godinama vlada veliko interesovanje za ovu akciju, pa je tokom prethodnih godina širom grada postavljeno više od 500 rampi.

БЕСПЛАТНО ПОСТАВЉАЈУ РАМПЕ: ЈП Градско стамбено и ове године настављају акцију Београд без баријера

JP "Gradsko stambeno"

Iako je ovo preduzeće prethodnih godina pokrenulo nekoliko projekata kako bi poboljšali kvalitet života Beograđana, na ovu akciju su posebno ponosni.

- Ovaj program je pokrenut početkom 2015. godine, od tada svake godine izdvajamo sredstva za izvođenje radova - saopštili su u JP "Gradsko stambeno". - Oni koji se prijave za ovu akciju ne moraju ništa da plate, samo je važno da postoje tehnički uslovi da se rampe postave. Interesovanje stanara je od samog početka ogromno. Rampe nisu od koristi samo osobama sa invaliditetom, već i majkama sa malom decom, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću.

JP "Gradsko stambeno"

Tekst potpisa

Kako su rekli u ovom preduzeću, trude se da njihovi radnici nakon poziva izađu u što kraćem roku, kako bi ustanovili da li postoji mogućnost postavljanja rampi. Važno je da ona nikoga ne ugrožava i da bude bezbedna. Preduzeće je pre par godina za ovaj projekat dobilo i nagradu, koja im je bila podsticaj da ovu akciju održe u životu. Kako navode, cilj im je da Beograd jednog dana zaista postane grad bez barijera.

LED RASVETE

BEOGRAĐANI preko JP "Gradsko stambeno" mogu da dobiju i novu LED rasvetu, za koju takođe ne moraju da izdvajaju novčana sredstva. Uslov je da zgrade budu u njihovom sistemu održavanja. Preduzeće obezbeđuje kompletnu zamenu zajedničkog osvetljenja. Do sada je više od 6.000 zgrada ugradilo ovu rasvetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!