ZA ZDRAVIJU ŽIVOTNU SREDINU: Stručnjaci iz Japana podučavaju Pančevce o upravljanju komunanim otpadom

B.B.

26. 02. 2023. u 19:15

IZNALAŽENjE rešenja za ekološke probleme u parku prirode "Ponjavica", industrijskoj zoni i staroj gradskoj deponiji cilj je predavnja sa temom "Upravljanje komunalnim otpada", koje stručnjaci iz Japana drže predstavnicima lokalne samouprave Pančeva, đacima u osnovnim školama, kao i zaposlenima u JKP "Higijena".

ЗА ЗДРАВИЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ: Стручњаци из Јапана подучавају Панчевце о управљању комунаним отпадом

Foto: JKP "Higijena"


Delegacija stručnjaka iz Japana godinama sarađuje sa Pančevom na različite načine, a od pre dve godine sprovodi se projekat "Poboljšanje životne sredine u Pančevu kroz saradnju akademske zajednice, grada Pančeva, industrije i građana".
Kao rezultat projekta očekuje se da kadrovi u Pančevu budu osposobljeni za samostalno preduzimanje mera poboljšanja životne sredine kroz saradnju između akademske zajednice, grada Pančeva, industrije i građana.
Prema rečima Miše Markovića, direktora JKP "Higijene" kaže da je za njih veoma značajno učešće u ovom projektu, jer su saradnici iz Japana pomogli Pančevu i JKP Higijena.
- Zahvaljujući sredstvima koja smo dobili kroz ovaj projekat mi ćemo u delovima grada gde trenutno nema mogućnosti da se podele kante za odlaganje reciklabilnog otpada, primeniti japanski sistem kućica - naveo je Marković. - U pojedinim delovima grada postavićemo takozvane "kućice" gde ćemo angažovati određeni broj naših sugrađana koji će sakupljati sekundarne sirovine koje će posle ići u reciklažu. Trudićemo se da što manje reciklabilnih materijala završi u telu deponije ili u našim rekama, njivama ili divljim deponijama pored grada.
On ističe da će se na taj način sprečiti zagađenje i poboljšati stanje životne sredine u gradu na Tamišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!