"KIJEV UVEK SPREMAN NA NOVE ZAJEDNIČKE PROJEKTE": Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine

Novosti online

27. 01. 2023. u 15:24

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, koji mu je tom prilikom uručio pozivno pismo da poseti Kijev. Poziv je zvanično uputio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, u duhu nastavka saradnje dva glavna grada.

КИЈЕВ УВЕК СПРЕМАН НА НОВЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ: Кличко позвао Шапића у званичну посету главном граду Украјине

Foto: Grad Beograd

– Grad Kijev, koji ima duge istorijske veze sa Gradom Beogradom, bazirane na potpisanom Protokolu o saradnji, uvek je spreman za nove zajedničke projekte i plodonosnu saradnju u okviru naših budućih aktivnosti. U tom smislu molim Vas da razmotrite mogućnost intenzivnijeg zajedničkog rada u oblasti razmene iskustava u upravljanju lokalnom samoupravom, ekonomiji, javnom prevozu, zaštiti životne sredine i jačanju veza među administracijama. Bila bi mi čast da posetite glavni grad Ukrajine kako bismo razmotrili načine razvoja saradnje koje bi dale nove načine rada za dobrobit oba grada – navodi se u pozivnom pismu.

Beograd i Kijev već dve decenije imaju potpisan protokol o saradnji, a dve zemlje više od četrdeset potpisanih sporazuma u oblastima trgovine, ekonomske saradnje, poljoprivrede, saobraćaja. Na sastanku je ukazano na dobre odnose između Beograda i Kijeva, bazirane na pomenutom protokolu, koji su rezultirali razmenom iskustava u funkcionisanju i razvoju lokalnih samouprava, ekonomskoj saradnji i upravljanju komunalnim sistemima.

Razgovaralo se i o mogućnosti sprovođenja humanitarnih projekata za Ukrajince u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PIKASO RADIO POSTER ZA DOMAĆI FILM: Čuveni umetnik odbio novac, imao nesvakidašnji zahtev