PETICIJA RODITELJA UČENIKA PROTIV MIŠLJENJA KOLEGA: Neće da njihovoj deci "Joca Ubica" predaje matematiku

B. B.

16. 12. 2022. u 07:45

SUSPENZIJA profesora matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji Jovana Kneževića, među učenicima poznatijeg kao Joca Ubica, izazvala je oprečna mišljenja u javnosti.

ПЕТИЦИЈА РОДИТЕЉА УЧЕНИКА ПРОТИВ МИШЉЕЊА КОЛЕГА: Неће да њиховој деци Јоца Убица предаје математику

Foto P. Milošević

Kolege su javno stale u njegovu odbranu i zatražile da bude odmah vraćen na posao, a podržali su ga i bivši učenici. Međutim, roditelji koji su napisali peticiju za smenu i deo javnosti su odlučni u nameri da treba da izgubi licencu za rad.

Profesor Knežević je odbacio sve optužbe koje su na njegov račun izneli roditelji - psihičko zlostavljanje, vređanje učenika, ocenjivanje. Kako je naveo, u više od tri decenije dugoj karijeri, samo su pet-šest puta roditelji došli kod njega da se bune.

- Sve što kažete može da se malo izvrne, da se u drugačijem kontekstu prikaže. Niti sam ja kome pretio niti imam tu ideju - rekao je Knežević.

- Pokušavao sam da im objasnim da je znanje njihova plata i da ako budu proveli četiri godine ne radeći ništa osam sati dnevno, već će biti u bankrotu kad budu počeli da studiraju.

Prema rečima Radisava Milića, direktora Šeste gimnazije, profesor nije suspendovan zbog ocenjivanja, načina rada i preteških pismenih zadataka, o čemu postoji dosta pritužbi. On je naveo da je "suspenzija usledila zbog osnovane i prilično temeljne sumnje u njegov odnos prema učenicima, zbog osnovanih ili delimičnih dokaza o postojanju psihičkog zlostavljanja učenika."

Forum srednjih stručnih škola je podržao profesora Kneževića, kao kolegu. Ipak, smatraju da vlada anarhija u ocenjivanju.

- Ne postoji unutrašnja i spoljna kontrola ocenjivanja - smatra Milorad Antić, predsednik FSSŠB.

- Profesori ocenjuju kako im se prohte, većina njih ne poštuje pravilnik o ocenjivanju i komunikaciju sa decom. Nemoguće je da skoro celo odeljenje dobije jedinice ili petice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (4)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata