ŠAPIĆ POZDRAVIO UČESNIKE SKGO: "Rešeni smo da stalno jačamo kvalitet rada naših javnih institucija"

Novosti online

07. 12. 2022. u 14:39

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić pozdravio je u ime domaćina učesnike Pedesete skupštine Stalne konferencije gradova i opština, ocenjujući tom prilikom da je ovaj događaj najvažnije okupljanje predstavnika lokalnih vlasti u našoj zemlji. Jubilej od pet decenija uvodi u naredni, još veći, jer će se sledeće godine obeležiti sedamdeset godina od osnivanja SKGO, podsetio je Šapić.

ШАПИЋ ПОЗДРАВИО УЧЕСНИКЕ СКГО: Решени смо да стално јачамо квалитет рада наших јавних институција

Foto: Skupština grada Beograda

– Beograd je jedan od gradova koji su inicirali osnivanje Stalne konferencije gradova i opština, a prva, osnivačka skupština održana je 1953. godine baš u Beogradu. Otada glavni grad aktivno učestvuje i podržava rad naše nacionalne organizacije. Opštine i gradovi najbliži su građanima i odgovorni su za njihove ključne, životne probleme, a građani su svakog dana u prilici da procenjuju i vrednuju naš rad – rekao je Šapić. 

Beograd je mnogo puta pokazao da je na usluzi običnom čoveku, trudeći se da to iz dana u dan unapređuje, naveo je Šapić.  

– Svakodnevna usluga koju pružamo građanima Beograda nekada je jednako važna kao i velike infrastrukturne stvari. Uveren sam da građani Beograda to prepoznaju, a mi ćemo učiniti sve što je do nas da i u budućnosti na tome dosledno i posvećeno radimo – istakao je Šapić. 

Zadaci su mnogobrojni, dodao je Šapić, bilo da je reč o komunalnim uslugama, urbanom, ekonomskom i društvenom razvoju, te brizi kako za velike projekte tako i za bolji život građana. 

Foto: Skupština grada Beograda

 

– Beograd kao glavni grad raspolaže snažnijim mogućnostima i kapacitetima od drugih lokalnih zajednica u našoj zemlji. Ipak, rešeni smo da stalno jačamo kvalitet rada naših javnih institucija, te da ih učinimo još efikasnijim i bližim građanima – naveo je Šapić. 

Gradonačelnik Beograda je ukazao i na značaj snažne saradnje sa drugim lokalnim samoupravama, ali i sa predsednikom Republike, Vladom, ministarstvima, agencijama, javnim preduzećima. 

Foto: Skupština grada Beograda

 

– Preko je potrebno da udruženo radimo na razvoju lokalne samouprave u našoj zemlji. Udruživanjem resursa možemo uspešnije da ispunimo očekivanja naših građana, ali i da racionalno upravljamo gradovima i opštinama. Upravo s tim ciljem, ove godine četiri naša najveća grada: Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac inicirali su uspostavljanje bliže neposredne saradnje, u okviru koje možemo da podelimo iskustva i razmenimo praksu – rekao je Šapić. 

Na jubilajnoj skupštini SKGO, koja se održava na temu „Uloga i značaj udruživanja gradova i opština u razvoju lokalne samouprave”, obratili su se i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ambasador i šef delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, ambasador Švajcarske Konfederacije Urs Šmid, a učesnike je pozdravio predsednik SKGO Goran Cvetanović.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PRED NAMA JE JOŠ MALO VREMENA ZA REZERVACIJE SA POPUSTIMA: Ugrabite povoljne prilike za letovanje u predivnom Tunisu