POZIV DA ULAŽU U BEOGRAD: Gradonačelnik Šapić ugostio juče u starom dvoru delegaciju Japana

A. V. V.

10. 11. 2022. u 09:15

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić ugostio je juče u Starom dvoru delegaciju Japana, koju je predvodio ambasador Takahiko Kacumata.

ПОЗИВ ДА УЛАЖУ У БЕОГРАД: Градоначелник Шапић угостио јуче у старом двору делегацију Јапана

Šapić sa gostima, Foto Beoinfo

Prvi čovek grada razgovarao je i sa predstavnicima kompanije "Itoču" i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, koje je upoznao sa velikim infrastrukturnim projektima u Beogradu i pozvao japanske investitore da ulažu u srpsku prestonicu.

Šapić je ovom prilikom istakao da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija, od kojih "Itoču" radi na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u gradu, na deponiji Vinča.

Podsetio je na zajednički projekat Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, koji se odnosi na modernizaciju javnog prevoza u našem gradu.

Zahvalio je japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju na tom polju i istakao da je modernizacija gradskog prevoza veoma bitna za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)