GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Kvalitetniji društveni život za sugrađane „trećeg doba”

Novosti online

06. 09. 2022. u 14:08

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas na Adi Ciganliji Prvu beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera i tom prilikom poručio da će Grad Beograd učiniti sve da našim najstarijim sugrađanima „treće doba” bude što mirnije i bezbednije uz mnogobrojne aktivnosti i druženja.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПИЋ: Квалитетнији друштвени живот за суграђане „трећег доба”

Grad Beograd

–U vremenu u kome živimo često zaboravljamo na naše najstarije, a i njima je nekad potrebno društvo i pažnja. Dok sam bio na čelu Opštine Novi Beograd najviše sam voleo da provodim vreme sa našim najstarijim sugrađanima jer oni imaju jednu posebnu pozitivnu energiju, energiju entuzijazma i života. Kada bi njihovu energiju imali ljudi moje generacije i nešto mlađi mislim da bi nam svima bilo mnogo bolje u životu i da bismo mnogo više stvari uspevali da uradimo. Zato mislim da su ovakve manifestacije dobre, a i sam sam puno puta na Novom Beogradu organizovao mnogobrojne izlete, razne akcije, druženja kao i programe koji su namenski posvećeni samo penzionerima. Takvi događaji su uvek bili najposećeniji i uvek je tu bila najlepša atmosfera – rekao je Šapić.

On je dodao da nema razloga da se organizacija takvih događaja ne nastavi i na teritoriji celog grada, mada je, kako je naglasio dosta toga i do sada urađeno.

– Prema informacijama koje sam dobio u poslednjih par godina otvoren je veliki broj klubova za penzionere i dosta je uloženo u tu oblast, ali mislim da našim najstarijima i ljudima „trećeg doba” nikada dovoljno ne možemo da se odužimo za sve što su tokom svog radnog veka učinili za nas i za naš grad. Zato ćemo dati sve od sebe da beogradskim penzionerima obezbedimo što lepše penzionerske dane – rekao je Šapić.

On je izrazio nadu da će sve proteći u najboljem redu jer se Grad potrudio da učesnicima olimpijade obezbedi najbolje uslove da se lepo druže i pozvao sve naše sugrađane da posete ovu manifestaciju dodajući da je Ada Ciganlija raj za rekreativce i profesionalce.

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda i članica Gradskog veća Ružica Belanović uručila je ovom prilikom posebnu plaketu gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

U okviru olimpijade, u kojoj će učestvovati oko 250 penzionera, petočlane ekipe takmičiće se u pet disciplina: štafetno brzo hodanje, fudbal, košarka, pikado i šah.

Događaju su prisustvovali zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, članovi Gradskog veća Vuk Mirčetić, Violeta Filip i Igor Mušić, gradska sekretarka za socijalniu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktor JP „Ada Cingalija” Robert Đukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)