GRADONAČELNIK PORUČIO: "Nulta tolerancija za one koji krše komunalni red"

Novosti Onlajn

05. 09. 2022. u 20:40

GRAD će formirati javno preduzeće koje će preuzeti naplatu karata za javni prevoz, najavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić. Komunalna milicija ubuduće neće čekati prijave građana, već će sama početi da vodi računa o komunalnom redu, poručio je Šapić.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОРУЧИО: Нулта толеранција за оне који крше комунални ред

Foto: Novosti

Aleksandar Šapić je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa pripadnicima Komunalne milicije i inspektorima gradskih sekretarijata, izjavio je da će Grad formirati javno preduzeće koje će preuzeti naplatu karata za javni prevoz i odgovornost za trošenje tog novca.

Najavio je nultu toleranciju za one koji krše komunalni red.

Komunalna milicija ubuduće neće čekati prijave građana već će sama početi da vodi računa o komunalnom redu, rekao je Šapić.

Grad će formirati i posebno telo u kojem će biti predstavnici firmi i institucija koje se bave komunalnim problemima grada. Ubuduće neće biti tolerancije za one koji krše javni red i mir, obećao je gradonačelnik.

- Cilj nam je da u gradu Beogradu ne postoji nijedna stvar na ulicama koju ljudi vide i osećaju  a koja im stvara probleme ili bilo koju vrstu neugodnosti u dnevnom funkcionisanju, a da mi to prvi ne saznamo i da unutar našeg sistema nismo komunicirali o tome - kaže Šapić.

Siguran je da će Beograđani već u toku jeseni videti prve rezultate uvođenja komunalnog i svakog drugog reda, i to, kako je rekao, onakvog kakav imaju najozbiljnije evropske prestonice.

Foto P. Milošević

Tekst potpisa

"Neće biti nelegalne gradnje"

Šapić je rekao i da, dok je on gradonačelnik, neće biti nelegalne gradnje u Beogradu.

- Ja da idem da rušim ljudima tek tako kuće u kojima žive – neću, ali da učinim sve da uvedem red i mir u ovom gradu, da više niko ne pomisli da će zidati čitave blokove naselja bez ijednog papira, da će to da pegla retroaktivno, taj film ovde gledati neće - poručio je gradonačelnik.

Šapić je istakao da je izgradnja novog savskog mosta i tunela od dva kilometra koji će spojiti Ekonomski fakultet i Bulevar despota Stefana jedan od najvećih projekata koji bi trebalo da promeni sliku Beograda.

Tvrdi da će tako saobraćajne gužve na ovoj deonici biti smanjene za 14 odsto, a vazduh čistiji za 12 procenata.

Za sledeću sednicu Skupštine grada priprema se odluka koja treba da obezbedi pravni osnov za budući rad splavova, rekao je Šapić.

(RTS)

BONUS VIDEO: Pogledajte doček za Anu Brnabić u manastiru Banjska na Kosovu i Metohiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja