RADIĆ UMESTO GAKA: Poznata imena svih budućih sekretara

S. V.

03. 08. 2022. u 09:00

GRAD Beograd dobio je nove sekretare za obrazovanje, legalizaciju, javni prevoz, te stambene i komunalne poslove, saznaju "Novosti".

РАДИЋ УМЕСТО ГАКА: Позната имена свих будућих секретара

Foto N. Fifić

Konkurs, koji je raspisan polovinom jula, kad je većini sekretara istekao mandat, završen je prošle nedelje, a Gradsko veće narednih dana obelodaniće rezultate i doneti odluke o dodeli funkcija novim licima.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, na čelo Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu kojim je do sad rukovodio Slavko Gak dolazi Nenad Radić, šef kabineta bivšeg ministra prosvete Mladena Šarčevića. Umesto Nemanje Stajića, na čelo odeljenja za poslove ozakonjenja objekata, odnosno legalizacije, dolazi Marko Kulić, koji je na mestu vršioca dužnosti ovog sekretarijata dok ne bude i zvanično izabran. On je do sad bio sekretar za opšte poslove u Gradskoj upravi.

- Novi rukovodilac sektora za komunalne i stambene poslove umesto Nikole Kovačevića biće Rajko Tanasijević, koji je dosad bio član veća Opštine Vračar - kaže naš sagovornik. - Takođe, vrlo je verovatno da dugogodišnji direktor "Laste" Predrag Lukić, kog je gradonačelnik Šapić odabrao za svog pomoćnika za pitanja javnog prevoza bude na čelu jednog resora. Pominje se da će biti na čelu Sekretarijata za javni prevoz, što je donedavno bila dužnost Jovice Vasiljevića. On neće moći istovremeno da bude pomoćnik gradonačelnika i sekretar, tako da će na prvu funkciju verovatno dati ostavku.

Još nije poznato ko će da nasledi Dušana Rafailovića u Sekretarijatu za saobraćaj, ali je sigurno da u foteljama u 27. marta ostaju sekretarke Tatjana Parpura (imovinski i pravni poslovi), Bojana Radaković (urbanizam i građevinski poslovi), Sonja Božović Podunavac (inspekcija), te Nataša Stanisavljević (socijalna zaštita). Mesto u Gradskoj upravi nije upitno ni za Luku Petrovića, koji rukovodi Sekretarijatom za investicije.
- Što se same procedure tiče, sledeći korak je da Gradsko veće održi sednicu, te da odabere sekretare i podsekretare na predlog Komisije za izbor službenika, na osnovu Konkursa za popunjavanje položaja - objašnjava naš izvor.

VEĆINI ISTEKLI MANDATI

- POLOVINOM jula, Grad Beograd raspisao je konkurs za zapošljavanje novih sekretara, jer je većini istekao mandat. Saznajemo da u Sekretarijatu za kulturu ostaje Ivan Karl, te njegov imenjak Divac na čelu Komunalne milicije. Darko Glavaš i dalje će voditi gradski resor za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije sa građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća