PSE MUČI, A MAČKE BACA SA TERASE: Stanare sa Karaburme i dalje "teroriše" komšinica koja u stanu drži veliki broj životinja

A. Z. K.

20. 07. 2022. u 11:30

PROBLEME stanara u Ulici Garsije Lorke 2v na Karaburmi niko ne rešava. Slali su nebrojene dopise nadležnima, ali odgovori su izostali.

ПСЕ МУЧИ, А МАЧКЕ БАЦА СА ТЕРАСЕ: Станаре са Карабурме и даље терорише комшиница која у стану држи велики број животиња

Foto: N. Skenderija

Komšinica sa petog sprata u svom stanu godinama drži pse, koje ne izvodi napolje. Lavež, grebanje i smrad smetaju komšijama. Prema njihovim rečima, situacija je svakim danom sve gora. Od početka godine na adresu Sekretarijata za poslove komunalne milicije stiglo je 13 prijava upravo od žitelja iz Garsije Lorke 2v.

Upravnik zgrade Aleksandar Pavlović u ime stambene zajednice, ali i stanari pojedinačno, obraćali su se i tražili pomoć i rešavanje ove neprijatne situacije. Dobijali su odgovore da je nadležnost na drugoj adresi ili da stanarku sa 5. sprata nisu zatekli kod kuće pa nisu mogli dalje da reaguju i porazgovaraju sa njom. Stanari višespratnice na Karaburmi su očajni, jer niko nema sluha za njihov problem. Životinje su kao u kavezu, reaguju, vlasnica ih ne izvodi u šetnju, a stanari se plaše da će nekoga izujedati na hodniku ukoliko izlete nekako iz stana.

- Noću zavijaju, grebu, počela je da ih pušta na terasu. Pre par dana bili smo svedoci kad je bacila mače sa terase - ispričao je jedan od komšija. - Donela ga je preko dana, i ceo dan je bilo na suncu. Uveče ga je jednostavno bacila, sišla do ulaza i htela da ga vrati u stan. Nas nekoliko je videlo ovu scenu, sprečili smo je da životinju vrati u stan. Nekoliko komšinica mi je reklo da su ispred njenih vrata par puta videle krv.

U Sekretarijatu za poslove komunalne milicije potvrdili su nam da su do sada dobili tačno 13 prijava ovim povodom.

REAGOVAO I CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

"NOVOSTI" su u maju pisale o ovom problemu, a kako su nam pre dva meseca potvrdili u Centru za socijalni rad, oni su takođe pokušali da intervenišu.

- U više navrata smo odlazili na vrata žene koja remeti komunalni red, ali naši radnici nikog nisu zatekli na ovoj adresi. Uputili smo molbe i nadležnim zdravstvenim institucijama kako bi se utvrdio njen zdravstveni status, a potom se preduzele adekvatne mere - rekli su u Centru za socijalni rad.

- Tokom izlaska na teren komunalni milicionari su zaticali ono što je bilo navedeno u prijavama - rekli su u Sekretarijatu. - Oni nisu uspeli da stupe u kontakt sa ženom koju su prijavljivali. Šest predmeta je prosleđeno i Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Upravi za veterinu, Sekretarijatu za inspekcijske poslove i Komunalnoj inspekciji opštine Palilula, kako bi i oni preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Prema rečima Aleksandra Pavlovića, iako su slali dopise, konkretan odgovor nisu dobili. Kako je rekao, kada se bilo ko od nadležnih pojavi, ona im ne otvori vrata i sve se završi na tome da je "nisu zatekli kod kuće".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća