MUKE SA KOMŠINICOM HORDAŠICOM NA KARABURMI: Sve nadležne službe obaveštene, niko ništa ne (može da) preduzima

A. Z. K.

19. 05. 2022. u 11:40

SEKRETARIJAT za poslove komunalne milicije od početka godine do 17. maja dobio je 12 prijava stanara iz Ulice Garsije Lorke 2v na Karaburmi zbog narušavanja komunalnog reda.

МУКЕ СА КОМШИНИЦОМ ХОРДАШИЦОМ НА КАРАБУРМИ: Све надлежне службе обавештене, нико ништа не (може да) предузима

Foto: N. Skenderija

Ovaj podatak potvrđuje priču stanara da već duže vreme ne znaju kako da se izbore sa komšinicom sa petog sprata koja krši komunalni red držeći u svom stanu nekoliko pasa. "Novostima" je stiglo i objašnjenje Centra za socijalni rad da žena sa njima ne želi da sarađuje.

Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, njihova služba pokrenula je osam predmeta u vezi s ovim slučajem, a šest su prosledili opštini.

- Nismo ovlašćeni da donosimo rešenja za otklanjanje navedenog problema - rekli su u Sekretarijatu. - Komunalna inspekcija opštine trebalo bi da utvrdi sve relevantne okolnosti i činjenice, odnosno da li vlasnik kućne ljubimce drži na način kojim se ne ugrožava njihova dobrobit, da li im je obezbeđen adekvatan smeštaj, neophodna nega, pravilna ishrana, odgovarajući higijensko-sanitarni uslovi prostora u kojima borave kao i zdravstvena zaštita.

STANARI MOGU DA SE ŽALE

KAKO su nam rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, ukoliko inspekcija gradske opštine ne postupi po prijavi, stanari mogu da se žale na njihov rad.

- U ovakvoj situaciji stanari bi mogli da se obrate Sekretarijatu za inspekcijske poslove, tačnije Sektoru za komunalni inspekcijski nadzor Odeljenju nadzora komunalnih inspekcija gradskih opština - rekli su u Sekretarijatu.

Stanari ove zgrade i sami su upućivali žalbe opštini Palilula, ali inspektori tokom izlaska na teren "nisu uočili nepravilnosti iz prijave, koje su u njihovoj nadležnosti".

- Svi nadležni dođu na pet minuta, komšinica koja drži pse im ne otvori vrata i oni odu - objašnjava situaciju jedan od stanara. - Naravno da za kratko vreme, koliko budu u zgradi, ne mogu da uoče problem. Zaista se sve više plašimo da će neki od pasa izleteti i povrediti nekoga. Ako se to desi, šta onda da radimo i kome da se obratimo. Samo se vrtimo u krug.

U Gradskom centru za socijalni rad potvrdili su "Novostima" da su pokušali da intervenišu.

ZAKON

GRADSKOM Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca nije preciziran broj kućnih ljubimaca u domaćinstvu. Ipak, propisana je zabrana ostavljanja životinja bez nadzora na balkonu, terasi i lođi u sklopu stana.

- U više navrata smo odlazili na vrata žene koja remeti komunalni red, ali naši radnici nikog nisu zatekli na ovoj adresi. Uputili smo molbe i nadležnim zdravstvenim institucijama kako bi se utvrdio njen zdravstveni status, a potom se preduzele adekvatne mere. Javili smo se i JKP "Veterina Beograd" jer su i stanari zabrinuti zbog životinja u njenom stanu - rekli su u Centru za socijalni rad.

Stanari zgrade u Ulici Garsije Lorke 2v već duže vreme imaju muke sa komšinicom koja u stanu drži nekoliko pasa. Osim što laju i grebu, posebno noću kada sve utihne, iz stana se širi i nesnosan smrad. Ona svoje ljubimce ne izvodi, pa nuždu vrše u stanu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu