SMRAD IZ STANA OTERAO I INSPEKTORE: Vanredni inspekcijski nadzor u žarkovačkoj Zorinoj ulici bez rezultata

S. V.

13. 07. 2022. u 17:00

MUKE stanara trospratne zgrade u Zorinoj ulici u naselju Žarkovo na Čukarici, čiji život već dve godine liči na pakao zbog nehigijenskih navika komšije koji je u stanu na prvom spratu napravio deponiju, očigledno će trajati još dugo.

СМРАД ИЗ СТАНА ОТЕРАО И ИНСПЕКТОРЕ: Ванредни инспекцијски надзор у жарковачкој Зориној улици без резултата

Foto: Instagram

Dok očajni stanari strahuju od najezde miševa, buba i ne mogu da dišu od smrada urina, gradske službe ne otimaju se oko nadležnosti ni za ovaj, niti za slične slučajeve.

Komunalna inspekcija GO Čukarica otišla je na ovu lokaciju, u vanredni nadzor. Utvrdili su da su vrata spornog stana zaključana i da nema nikog, te da se osećaju neprijatni mirisi. I tu je prestala njihova nadležnost, a ceo slučaj prosledili su Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te čukaričkom odeljenju Centra za socijalni rad, kako bi preduzeli mere povodom ponašanja vlasnika stana.

- S obzirom na to da je reč o stanu, odnosno o unutrašnjosti posebnog dela zgrade, ističemo da komunalna inspekcija nema nadležnosti ni pravo da, bez odluke suda, uđe u prostor stana - kažu, za naš list, iz GO Čukarica. - Odluku o ulasku u stan donosi samo sud, dok je komunalna inspekcija dužna da obavlja kontrolu isključivo na javnim površinama i u zajedničkim delovima zgrade.

SPAVA SA DOKUMENTIMA

OGORČENI Žarkovčani nam pričaju da žena koja živi u stanu pored nerazumnog čoveka ne spava u pidžami, nego potpuno obučena i s ličnim dokumentima pored jastuka, kako bi mogla da beži ako komšija zapali stan.

- To može da se desi u svakom momentu. On je na prvom spratu, a ako vatra plane, kako ćemo da siđemo s druge i treće etaže?

Ovaj sredovečni muškarac maltretira pedesetak svojih komšija od 2020. godine. Tada je prestao da baca smeće, počeo je da ga skuplja u svom domu od tridesetak kvadrata. Osim toga, susedi kažu da nuždu vrši svuda po stanu, samo ne u kupatilu. Iz njegovog stana istrčavaju miševi, a Žarkovčani kažu da ne prođe dan, a da u svom domu ne ulove nekoliko glodara.

- Urinirao je u flaše, a za veliku nuždu koristio je kese. Unutra je gomila đubreta, koje sve vreme dovlači i ne izbacije. Svakodnevno lovimo miševe u svojim stanovima, ima ih toliko da s prvog stignu do trećeg sprata. Nama ovde preti zaraza, gušimo se u smradu i strahujemo da će on zapaliti i sebe i stan. Puši, pije, spava na starim novinama i to lako može da plane! Pokušali smo da razgovaramo sa njim, nudimo mu pomoć, ali uzalud. On uopšte ne sarađuje!

Struju odavno nema, jer račune dugo nije plaćao, a vodu nema poslednjih desetak dana. Stanari su mu zavrnuli ventile, jer je kod njega u stanu pukla cev i napravila štetu ljudima koji žive ispod njega. On nije hteo da se taj kvar sanira i komšije nisu imale drugog izbora.

Proteklog vikenda stanari su se organizovali i platili ljude koji su odneli više od stotinu džakova smeća iz doma nesavesnog komšije, dok on nije bio tu.

- Ali to nije rešenje, on će ponovo da dovlači smeće i to je začarani krug. Potpuno smo nemoćni, niti nas komšija čuje, niti nadležni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024