POSLE NEVREMENA U BEOGRADU SE OTVARAJU RUPE PO ULICAMA: Oluja nosila sve pred sobom, poplava odnela šahtove (FOTO)

L. Z.

06. 07. 2022. u 09:47

STRAŠNO nevreme zahvatilo je sinoć Beograd i delove Srbije, a iza sebe je ostavilo haos.

ПОСЛЕ НЕВРЕМЕНА У БЕОГРАДУ СЕ ОТВАРАЈУ РУПЕ ПО УЛИЦАМА: Олуја носила све пред собом, поплава однела шахтове (ФОТО)

Foto: L. Z.

Gotovo rekordna količina kiše, uz jak olujni vetar, pala je širom grada, a paralisala je delove Novog Beograda i Zemuna.

Posle sinoćnjeg nevremena u Novom Beogradu u Ulici dr Ivana Ribara počele su da se otvaraju rupe u asfaltu. Kako se vidi na fotografijama, put deluje "ispomerano" i na njemu su otvorene rupe. Budući da i rupa od šahta stoji otvorena, pretpostavlja se da je rešetku odnela voda.

Foto: L. Z.

Na saniranju posledica nevremena intervenisala je i policija, koja je pomagala vozačima i evakuisala građane koji su se zatekli u automobilima na ulici. 

Foto: L. Z.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci-spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik, evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)