"LASTI" PRETI RASKID UGOVORA: Grad Beograd upozorio prevoznika zbog izostanka polazaka sa autobuske stanice u Mladenovcu 16. i 17. maja

Š. M.

25. 05. 2022. u 08:51

GRAD Beograd uputio je juče upozorenje autobuskom prevozniku "Lasta" da će, ukoliko ne koriguje polaske svojih linija iz Mladenovca, uslediti raskid ugovora! Kako je navedeno, tokom 16. i 17. maja, bez obrazloženja, nisu ostvarena 129, odnosno 134 polaska iz ove prigradske opštine, zbog čega su stvarane velike gužve. Iako iz ovog preduzeća ističu da vožnji nije bilo zbog tehničke neispravnosti vozila, takođe podsećaju da nisu bili predmet programa paketa mera uzrokovanih pandemijom korona virusa, odnosno nisu dobili novčanu pomoć od države.

ЛАСТИ ПРЕТИ РАСКИД УГОВОРА: Град Београд упозорио превозника због изостанка полазака са аутобуске станице у Младеновцу 16. и 17. маја

Foto G. Vesić/Fejsbuk

Kako je juče istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Grad od "Laste" traži samo jedno, a to je da saobraća po ustaljenom dnevnom redu vožnje.

- Utvrđeno je da 16. maja nisu ostvarili, bez obrazloženja, 129 polazaka na prigradskim i lokalnim linijama, a 17. maja još 134 polaska - kaže on. - To se posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve. Takvo ponašanje je nedopustivo. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni poštovati svoje obaveze. Nisam još čuo da su se izvinili građanima ove opštine, koji su tih dana zbog njih kasnili na posao. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora, a bude li se ovakvo ponašanje ponovilo, Grad Beograd će sigurno prekinuti saradnju.

Iako priznaju da je prošlog ponedeljka i utorka rad bio znatno otežan zbog tehničke neispravnosti velikog broja vozila, iz S. P. "Lasta" ovim povodom ističu da nisu dobili bespovratna sredstva od države tokom pandemije, odnosno 600 evra po autobusu. Ova vrsta potpore deljena je 2020. i 2021. godine.

- Takođe, zbog rata u Ukrajini cena goriva je drastično povećana, što nam otežava funkcionisanje - kažu oni. - Problem predstavlja i cena rezervnih delova za autobuse, uz napomenu da samostalno, bez ičije pomoći, izmirujemo sve obaveze. Imajući u vidu celokupnu situaciju, preduzeće čini sve što je u njegovoj moći da se odredbe zaključenog ugovora o javno-privatnom partnerstvu poštuju i ispunjavaju. Shodno obavljenim popravkama i servisiranjima vozila koja su trenutno isključena iz prevoza, još osam dodatnih autobusa biće uključeno do polovine juna u redovan saobraćaj.

OGORČENjE

ZBOG neredovnosti "Lastinih" polazaka tokom 16. i 17. maja, žitelji Mladenovca bili su ogorčeni. Oba dana na stajalištima su se stvarale ogromne gužve. Kako su istakli za "Novosti", veliki broj građana kasnio je na posao, a zbog dupke punih autobusa, mnogi su vožnju prestajali.

Inače, "Lasta" je jedini prevoznik u beogradskom sistemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)