TENDER PROPAO, SLEDE PREGOVORI: Odbijene ponude za izgradnju saobraćajnice od Stepe do Braće Jerković

Š. MAROVIĆ

19. 05. 2022. u 13:30

JAVNA nabavka za izgradnju saobraćajnice od naselja Stepa Stepanović do Braće Jerković, odnosno dela Spoljne magistralne tangente od Borske do petlje "Lasta" je obustavljena, pa će se ići u konkurentni postupak s pregovaranjem.

ТЕНДЕР ПРОПАО, СЛЕДЕ ПРЕГОВОРИ: Одбијене понуде за изградњу саобраћајнице од Степе до Браће Јерковић

Foto: "Novosti"

 Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju pristigle su dve ponude, ali su odbijene jer su prešle procenjenu vrednost investicije. Javna nabavka za proširenje dela saobraćajnice raspisana je krajem februara, ali su pristigle ponude ocenjene kao neprihvatljive.

Jednu su dale Štrabagove firme Crnagoraput i Pomgrad inženjering iz Splita, a drugu grupa ponuđača na čelu sa firmom AB Construct team iz Beograda. Ipak, oba konzorcijuma premašila su cenu od 1,6 milijardi dinara, kolika je procena ponuđenog posla. Tako će ove firme ući u dodatne pregovore s Direkcijom, gde će obe strane pokušati da dođu do prihvatljivog rešenja.

Ukupna dužina pravca koji je obuhvaćen rekonstrukcijom iznosiće 1.067 metara sa svim pristupnim saobraćajnicama, a rok za završetak biće 18 meseci od uvođenja izvođača u posao. Trasa koja se gradi počinje neposredno posle Ulice vojvode Stepe, pruža se pored naselja Stepa Stepanović, ukršta se sa Bulevarom Peka Dapčevića i završava neposredno posle raskrsnice s Ulicom braće Jerković. U sklopu projekta biće sagrađen i vijadukt dužine 253 metra, koji se nalazi na potezu od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice braće Jerković.

SAVE MAŠKOVIĆA I CRNOTRAVSKA

TOKOM prethodne godine završeno je proširenje ulica Save Maškovića i Crnotravske, koje su deo ovog putnog pravca. Takođe, posle sedam godina spora urađeno je 130 metara puta koje je žitelje naselja Stepa Stepanović povezalo na Ulicu vojvode Stepe, odnosno na ovaj prsten.

- Širina saobraćajnice je 24 metra, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i mostovskom konstrukcijom - kažu u Direkciji. - Radovi će se izvoditi u dve faze, kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno. Prvu fazu čini deonica od Vojvode Stepe do iza raskrsnice sa Bulevarom Peka Dapčevića, dok je druga faza nastavak deonice do kraja Sektora 3, kod naselja Braće Jerković.

Foto: "Novosti"

Spoljna magistralna tangenta počinje na Topčideru i prostire se kroz Rakovicu duž Ulice patrijarha Pavla, pre nego što promeni pravac istočno, duž ulica Pere Velimirovića i Borske. Nastavlja se do petlje "Lasta" i ukršta sa auto-putem E75. Dalje se, istočno, kružnim putem vezuje sa severno-južno orijentisanom Spoljnom magistralnom tangentom (EATR) duž Mokroluške ulice. EATR se proteže istočnom ivicom grada ka reci Dunav kod Ade Huje, gde prelazi reku novim mostom preko Dunava i završava na raskrsnici sa Pančevačkim putem. Ukupna dužina tangente je 21,7 kilometara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)