TAKMIČENJE ZA NAJBOLJI HOR: Republički festival FEDEHO u Dečjem kulturnom centru

A. V. V.

10. 05. 2022. u 15:42

REPUBLIČKI Festival horova dece i mladih FEDEHO održaće se u četvrtak i petak 12. i 13. maja, od 17.00 do 19.00 časova, na Velikoj sceni "Donka Špiček" u Dečjem kulturnom centru Beograd.

ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉИ ХОР: Републички фестивал ФЕДЕХО у Дечјем културном центру

DKCB

Manifestacija će okupiti 16 horova iz cele Srbije - Jagodine, Kraljeva, Prokuplja, Zrenjanina, Vranja, Paraćina, Bečeja, Jajinaca, Pančeva, Požarevca, Obrenovca, Sopota, Kule i Beograda.

Učesnici festivala imaće priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji. U subotu, 14. maja, od 10.00 sati biće upriličen i revijalni koncert, kao i svečano proglašenje pobednika festivala. Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, učestvovaće na ovogodišnjoj Međunarodnoj manifestaciji dece Evrope "Radost Evrope".

Pored nagrade za najbolji hor, biće dodeljene i specijalna priznanja za scenski nastup, najbolje izvedenu kompoziciju i najboljeg dirigenta. Poseban žiri koji će činiti đaci iz nekoliko beogradskih škola, dodeliće nagradu publike. Ulaz je slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)