OGRADA BLOKIRALA TROTOAR: Onemogućen nesmetan prolaz delom ulice Svetolika Rankovića na Vračaru

Š. M.

29. 04. 2022. u 07:40

STARA i oronula drvena ograda obrušila se na trotoar ka vračarskoj Ulici Svetolika Rankovića, u čijoj se blizini nalazi i osnovna škola i gde prolazi veliki broj građana i dece.

ОГРАДА БЛОКИРАЛА ТРОТОАР: Онемогућен несметан пролаз делом улице Светолика Ранковића на Врачару

Deo urušenog objekta, Foto Printskrin RTS

Na tom prostoru nalazi se trošna i devastirana kuća, čiji vlasnici na ovoj atraktivnoj lokaciji očigledno čekaju da im na vrata pokucaju budući investitori.

Prostor je potpuno zarastao u šiblje i objekat je u katastrofalnom stanju, a dvorište puno smeća, pa građani ovog dela prestonice nerado tuda prolaze. Krošnje drveća zauzele su deo pešačke staze, koja je širine jedva pola metra i na kojoj zbog osmoletke postoje i zaštitni stubići.

- Ovuda prolazim oko četiri godine i nedavno mi je tu bila unuka, a sa kolicima je ovde, zbog pale ograde i uskog trotoara, nemoguće proći - ističe jedna od stanarki.

- Zbog toga se mora izaći na ulicu i ići kolovozom, što predstavlja veliku opasnost.

Katastrofa, ovo je užas! Još uvek niko nije ni sklonio ogradu, a i krošnje drveća nisu orezivane ko zna koliko. Prostor godinama stoji zapušten, a vlasnici parcela su sve prepustili zubu vremena.

Iz Opštine Vračar ističu da je komunalna inspekcija pokrenula postupak protiv vlasnice kuće koja se vodi na Cersku 43. Ona je obećala da će ukloniti spornu ogradu kako bi omogućila nesmetan prolaz pešacima. Ukoliko se to ne desi, uslediće novčana kazna od 50.000 do 100.000 dinara.

NEMAR

PO zakonu, vlasnik ne mora da vodi računa o svojoj nekretnini sve dok ne ugrožava druge građane, ma koliko ona bila u lošem i devastiranom stanju. Ukoliko deo fasade ili ograde padne na javnu površinu, vlasnik parcele dužan je da je odmah ukloni o svom trošku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)