PALATA BEOGRAD DOBILA NOVI IZGLED: Uskoro i posebna rasveta na celom zdanju

J.D.

15. 04. 2022. u 16:09

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas rekonstruisanu Palatu Beograd i tom prilikom najavio da je ova zgrada dobila izgled kakav zaslužuje kao jedan od simbola grada.

ПАЛАТА БЕОГРАД ДОБИЛА НОВИ ИЗГЛЕД: Ускоро и посебна расвета на целом здању

Privatna arhiva

Vesić je rekao da kompanija „Marera Properties”, koja je vlasnik više zgrada u Beogradu, izvela rekonstrukciju, napomenuvši da je Beograđanka u vreme kada je sagrađena 1974. godine bila najviša zgrada na Balkanu.

– Ona je predstavljala pravo tehnološko čudo, jer je bila prva pametna zgrada na Balkanu. Rađena je prema projektu arhitekte Branka Pešića i tada je bila nešto potpuno novo. Sada zgrada dobija novi život jer je potpuno preuređena. U narednih nekoliko meseci biće mnogo zakupaca s obzirom na to da su svi spratovi već izdati – rekao je zamenik gradonačelnika.

Na taj način, prema njegovim rečima, Beograd pokazuje da je u mogućnosti da obnovi sve stare zgrade koje predstavljaju vrednost grada i da tako one dobiju svoj potpuno novi život. 

Kako je najavio, zgrada će u narednih nekoliko meseci dobiti posebnu rasvetu i videće se iz svih krajeva Beograda. 

– Sačuvana su sva umetnička dela koja se ovde nalaze i hol je potpuno drugačiji. To pokazuje da Beograd postaje sve važniji poslovni centar, sve više se traže poslovni prostori i sve više kompanija dolazi u naš grad iz raznih delova Evrope, kako bi ovde napravile regionalna sedišta. U budućnosti, svi koji budu ulagali u ovakve vrste objekata imaće mogućnost da zarade. „Marera Properties” se pokazala kompanijom koja ne samo da dolazi na naše tržište da zaradi već i kao odgovorna kompanija koja čuva objekte koji su od posebne važnosti za naš grad, čime daje veliki doprinos obnovi našeg grada – zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati