I PALJENJE SVEĆA I CVEĆE ONLAJN: JKP "Pogrebne usluge" digitalizuju svoje usluge na deset grobalja

A. Z. Klisurić

13. 04. 2022. u 07:52

GRAĐANI bi od septembra mogli da objave ili prate elektronske čitulje, pronađu grobna mesta svojih najmilijih, naruče cvetne aranžmane koji će biti isporučeni na sahrani, zapale sveću i ugovore različite usluge elektronskim putem.

И ПАЉЕЊЕ СВЕЋА И ЦВЕЋЕ ОНЛАЈН: ЈКП Погребне услуге дигитализују своје услуге на десет гробаља

Orijentacija na najvećim groljima biće olakšana, Foto N. Skenderija

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" trenutno radi na portalu uz pomoć kog će digitalizovati svoje usluge i olakšati građanima da odaju počast svojim najmilijima ukoliko nisu u mogućnosti da prisustvuju pogrebu. Test faza počeće u junu i julu, a korisnicima će portal biti dostupan u septembru.

Kako su za "Novosti" rekli u ovom preduzeću, građani koji žive van Beograda pokazali su veliko interesovanje za ovaj projekat. U prethodnom periodu bilo je brojnih ograničenja koji su sprečavali građane da dolaze na groblje, a imali su želju da ukažu poštovanje svojim preminulim srodnicima i prijateljima.

- Nakon uvođenja internet prodavnice, preko koje je omogućeno onlajn plaćanje naknade za zakup i održavanje grobnih mesta uz pomoć platnih kartica, odlučili smo da sprovedemo još nekoliko projekata digitalizacije koji će unaprediti funkcionalnost usluga našeg preduzeća - rekli su u JKP "Pogrebne usluge".

- Portal na kome trenutno radimo biće prilagođen mobilnim telefonima, a na njemu će biti geolokacija grobnih mesta, kako bi se posetioci lakše orijentisali pri poseti grobljima.

Foto Tanjug

E-čitulja će omogućiti građanima da na mejl dobiju link koji mogu da podele preko SMS, mejl, viber, fejsbuk poruke i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih i zakazanom pomenu. Ovi linkovi biće trajno sačuvani u znak sećanja na preminule.

U projekat biće uključeno svih deset grobalja koja su u nadležnosti JKP "Pogrebne usluge".

Oni trenutno rade na povezivanju i saradnji sa javnim komunalnim pogrebnim preduzećima iz drugih gradova u Srbiji, kako bi e-čitulje bile objavljene na najposećenijim medijskim portalima.

MAPIRANjE GROBNIH MESTA

UPOREDO sa projektom digitalizacije svojih usluga, ovo preduzeće mapira i grobna mesta na počivalištima u njihovoj nadležnosti.

Na ovaj način oni će unaprediti bazu podataka koja će građanima omogućiti da brzo pronađu mesta na kojima su sahranjeni njihovi rodbina i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega