NOVO IGRALIŠTE U MIRIJEVU: Radnici "Zelenila" započeli radove na uređenju napuštenog prostora na Zvezdari

J.D.

03. 03. 2022. u 16:12

ZELENA površina između ulica Petrarkina, Grge Jankesa i Mirijevski venac na Zvezdara uskoro će postati nova oaza za mališane i sugrađane iz ovog dela grada.

НОВО ИГРАЛИШТЕ У МИРИЈЕВУ: Радници Зеленила започели радове на уређењу напуштеног простора на Звездари

Privatna arhiva

Radnici "Zelenila" započeli su radove na uređenju devastirane površina koja se prostire na skoro tri hiljade kvadrata koja će nakon sanacije biti pretvorena u dečje igralište, sportski teren, deo za rekreaciju i kutak za miran odmor.

Za ove radove izdvojeno je 14.772.927 dinara, a planirano je da budu završeni do kraja jula.

- Deo dečijeg igrališta biće namenjen za mlađu i stariju decu sa sedam rekvizita koji će biti postavljeni na gumenu podlogu - objašnjavaju nadležni. - Od sportskih sadržaja planirana je izgradnja terena za basket gde će, iza koša, na delu travnjaka ka ulici biti postavljena metalna zaštitna ograda. Na delu između dve prilazne staze zgradama, predviđeno je formiranje terena za rekreaciju sa stolovima za stoni tenis i fudbal.

Biće napravljen i plato za odmor sa klupama u neposrednoj blizini dečjeg igrališta ali i postavljeni stolovi sa tablama za šah. Osim ovih sadržaja predviđena je obnova svih staza i uvođenje novih pravaca koji vode ka dečjem igralištu, kao i ugradnja metalnih zaštitnih stubića duž travnjaka uz ulicu Mirijevski venac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna