KAŽNJENO 160.138 VOZAČA: Nepropisno parkiranje u prestonici ne jenjava, komunalni milicionari napisali na hiljade naloga

A. VOJINOVIĆ

23. 02. 2022. u 07:52

DA vozači automobila olako uključe četiri migavca u sred saobraćajne trake i blokiraju delove prometnih ulica nije ništa neobično.

КАЖЊЕНО 160.138  ВОЗАЧА: Непрописно паркирање у престоници не јењава, комунални милиционари написали на хиљаде налога

Trgovačka, Foto Beokom

Trgovačka ulica u Žarkovu duž koje se proteže niz različitih prodavnica i banki, samo je jedan od primera na kojima se automobili "načičkaju" uz desnu stranu "samo na dva minuta" i ostalim učesnicima u saobraćaju otežaju kretanje i zadaju glavobolju. Ekipe komunalne milicije tokom prethodnih godinu dana ovde su intervenisale 459 puta i napisale 364 kazne. Na teritoriji čitavog grada nadležni su lane izdali 142.751 prekršajni nalog. Od početka ove godine godine izdato je već 17.387, što u zbiru čini 160.138 prekršajnih naloga.

- Odlukom o komunalnom redu određene su javne površine na kojima je zabranjeno kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila među kojima su: deo trotoara koji nije obeležen za parkiranje, parkiralište izvan granice obeleženih parking-mesta, mesto na kome bi se onemogućio ili otežao pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak vozila sa parkirališta - objašnjavaju, za "Novosti", u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

- Takođe, i izlaz iz zgrade ili dvorišta, saobraćajna traka ili tramvajska baštica namenjena isključivo kretanju vozila javnog prevoza, zatim mesto na kome se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta, kolskog prolaza između zgrada, interne saobraćajnice i slično.

Kako naglašavaju, vozač je napravio prekršaj ukoliko je ostavio automobil na površini koja nije obeležena za parkiranje, bez obzira na to da li je uključio četiri migavca ili ne.

Terazije, Foto P. Milošević

Beokom servisu ubedljivo najviše prijava uvek stiže zbog nepropisnog parkiranja u svim delovima grada i na najrazličitijim mestima. Tako su se nedavavno stanovnici Čukarice negodovali zbog neprestane blokade trake u Trgovačkoj ulici.

- Desna saobraćajna traka u Trgovačkoj blokirana  je 24 sata - napisao je jedan od revoltiranih sugrađana. - Svaki čas neko mora da stane "na četiri" da nešto završi, da li do prodavnice, ili do banke. Svi dobro znamo da to nikad nisu "dva minuta"!

Prema podacima nadležnih, patrole komunalne milicije od 1. januara 2021. do 21. februara ove godine zbog nepropisnog parkiranja vozila u Trgovačkoj ulici postupale su ukupno 459 puta, od čega 98 po prijavama građana, a ostalo samostalno.

- Prilikom navedenih postupanja milicionari su izdali 364 prekršajna naloga - navode u ovom sekretarijatu.

- Na teritoriji celog grada u istom periodu izdato je 160.138 obaveštenja o učinjenom prekršaju, od čega tokom 2021. godine.

PO DžEPU OD 5.000 DO 25.000 DINARA

VOZAČI četvorotočkaša koji se ogluše o odredbe nadležnih i automobile parkiraju na nedozvoljena mesta osetiće udarac po džepu u iznosu od 5.000 do 25.000 dinara. Kako ističu u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, cifra zavisi od površine na kojoj je učinjen prekršaj, odnosno, na kojoj je zatečeno nepropisno parkirano vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)