U SKADARSKOJ I CETINJSKOJ: Počela kontrola buke u Beogradu

J.D.

09. 02. 2022. u 14:17

KOMUNALNA milicija počela je sa kontrolom buke, a prva stanica bila je u zoni osam objekata u Skadarskoj i Cetinjskoj ulici. Tokom kontrole, milicionari su u ovom delu grada novim uređajima kontrolisali nivo buke, i tokom noći između utorka i srede nisu utvrđena bilo kakva odstupanja.

У СКАДАРСКОЈ И ЦЕТИЊСКОЈ: Почела контрола буке у Београду

Foto N. Skenderija

- Pravo stanje ćemo videti tek za vikend i tada ćemo moći da kažemo u kojoj i kolikoj meri se poštuje gornji dozvoljeni nivo buke - objasnio je pomoćnik direktora Komunalne milicije Ranko Šekularac. - Moram i da napomenem i da lokali ovih dana ne rade u punom kapacitetu.

Takođe, prema novom utvrđenom zoniranju grada u crvenoj akustičnoj zoni u užem centru grada gornji dozvoljeni nivo buke u toku noći je 55 decibela. U drugu zonu spadaju turistička područja, kampovi i školske zone, gde će do noći buka smeti da se "penje" do 45, a noću do 50 decibela.

- Uveren sam da će vlasnici objekata i pružaoci ugostiteljskih usluga prilagoditi svoje poslovanje i da će nivo buke biti u propisanim granicama - poručio je Šekularac i dodao da je i do sada je bilo puno prijava Beograđana za buku, ali do utorka nisu postojali alati kako da se buka sankcioniše.

- Sugrađani mogu da prijave povećani nivo buke na telefone komunalne milicije, ali i putem mejla. Mi smo prepoznate lokacije i rizične tačke već obuhvatili planom kontrole, tako da prijave neće biti potrebne da bi mi sprovodili kontrolu nivoa buke u priobalju i turističkim zonama gde je bilo najviše problema u prethodnom periodu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!