KONAČNO ĆE STATI NA PUT BAHATIMA: Komunalci dobili novo "oružje", mnogi će moći mirno da spavaju

Novosti online

04. 02. 2022. u 18:30

IVAN Divac, sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije, večeras je na RTS govorio o novom oružju u borbi protiv bahatosti - aparatu za merenje buke.

КОНАЧНО ЋЕ СТАТИ НА ПУТ БАХАТИМА: Комуналци добили ново оружје, многи ће моћи мирно да спавају

Foto: P. Milošević/Printscreen/RTS

- Buka koja dopire iz ugostiteljskih objekata je najveći problem, mi već tri godine radimo na tome. Prvi put u istoriji, mi ćemo situaciono moći da merimo buku, pravimo mapu gde ćemo meriti buku kako bismo odredili gde je problem, dok će patrole nastaviti da postupaju po prijavama građana - rekao je Divac.

On kaže da su kazne za ugostitelje 200.000 dinara za pravno lice, i da ako neko nastavi da se oglušuje o naredbe, može biti i oduzeti muzički aparati sa kojih se emituje buka.

- Narednih dana ćemo razgovarati sa ugostiteljima, i probno ćemo meriti buku, upozoravaćemo one koji prekoračuju. Oni koji se oglušuju o naredbe biće kažnjeni - kaže Divac.

On kaže da je projektom akustičnog zoniranja grada predviđeno šest zona sa različitim nivoima buke koja je dozvoljena. 

- U to spada i industrijska zona, gde neće biti ograničenja, ali na graničnim područjima će morati da se poštuju pravila zone sa kojom se graniči. Mi smo dobili u projektu akustičnog zoniranja šest zona, ali da ne bismo mi nagađali, dobijamo digitalnu mapu od firme koja je radila mapu, gde se tačno znaju pravila kojih moraju da se pridržavaju - kaže Divac.

Zanimljivo je i da je Ivan Divac na kraju emisije skrenuo pažnju na nivo izmerene buke u studiju, pošto je aparat radio tokom razgovora.

- Izmereno je 64. To je svakako iznad dozvoljenog nivoa, zamislite da neko ovako glasno govori dok vi spavate - rekao je on, i na taj način potvrdio da će ne samo ugostitelji, već i građani koji se bahato ponašaju tokom noći, biti "na meti" mikrofona ovog aparata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna