POMAŽU TAKSE KAD NISU KAZNE: Umesto vlasnika lokala, održavanje higijene oko splavova preuzimaju "Beogradvode"

A. VOJINOVIĆ

02. 02. 2022. u 08:51

ZA čišćenje komunalnog otpada oko splavova u prestonici će ubuduće biti zaduženo JKP "Beogradvode", umesto vlasnika ovih lokala, kao što je bilo predviđeno prvobitnom odlukom Grada.

ПОМАЖУ ТАКСЕ КАД НИСУ КАЗНЕ: Уместо власника локала, одржавање хигијене око сплавова преузимају Београдводе

U narednom periodu reke bi trebalo da budu čistije, Foto M. Anđela

Izmenom odredaba, koje su na poslednjoj sednici Skupštine usvojili odbornici, posao održavanja higijene oko plutajućih objekata u narednom periodu biće poveren javnom preduzeću kojem će vlasnici morati da plaćaju taksu za uklanjanje smeća.

Prostor oko prestoničkih splavova na Savi i Dunavu odavno ne može da se pohvali zavidnom higijenom, pa je tako gomila đubreta puna plastičnih flaša, čaša, granja, mulja nažalost redovna pojava. Kako bi uticali na vlasnike ugostiteljskih objekata na rekama da povedu računa o higijeni, gradski odbornici u junu prošle godine usvojili su Odluku o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda. Za kršenje ovih odredaba bila je propisana kazna od 100.000 dinara.

Međutim, izmenama odluke, vlasnici splavova više neće biti u obavezi da održavaju komunalnu higijenu i da redovno uklanjaju otpatke oko svojih splavova. Nova pravila su doneta jer se ispostavilo da se vlasnici splavova redovno oglušavaju o ove naredbe.

NOVO REŠENjE

- POKAZALO se da je ovaj problem nemoguće rešiti u praksi - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Zato smo doneli odluku da to prebacimo na naše javno preduzeće koje će naplaćivati taksu za čišćenje od vlasnika koji budu imali dozvolu da postave plutajuće objekte.

Samim tim, i kazne u iznosu od 100.000 dinara za kršenje propisa se ukidaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri