OD SLEDEĆE NEDELJE: Uspostavlja se nova linija u javnom gradskom prevozu

Tanjug

21. 01. 2022. u 16:19

U BEOGRADU će od ponedeljka, 24. januara, biti uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza oznake EKO 2 koja će saobraćati od terminusa "Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)" do terminusa "Beograd na vodi".

ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Успоставља се нова линија у јавном градском превозу

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

Reč je o liniji sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.

Trasa nove linije EKO 2 je SRC "Milan gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta - "Solunska" u ulici Tadeša Košćuška, "Cara Uroša" i "Studentski trg" u Uzun Mirkovoj ulici, "Savski most" i "Savski park" u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište "Kalemegdan" u ulici Pjarona de Mondezira.

Kako se navodi, na liniji će raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

BONUS VIDEO - NEBU POD OBLAKE: Neverovatan pogled sa "Kule Beograd"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GEJZIR U MAKSIMA GORKOG: Mlaz vode iz šahte nasred ulice (VIDEO)