KAD UZBRDICA SKRATI LINIJU: Sa jačim padavinama javljaju se stari problemi stanovnika Kaluđerice

J. D.

14. 01. 2022. u 17:00

KAD god sneg zaveje ulice, u Kaluđerici se javljaju stari problemi - odnosno autobusi sa oznakom 309 koji saobraćaju kroz ovo gročansko mesto ne mogu da se spuste u naselje.

КАД УЗБРДИЦА СКРАТИ ЛИНИЈУ: Са јачим падавинама јављају се стари проблеми становника Калуђерице

Autobus na liniji 309 povremeno ne može da se spusti u centar naselja, Foto Privatna arhiva

Linija se privremeno skrati, kako je bilo i ovog ponedeljka, a autobusi se okreću na terminusu "Tri tiganja". Kako je praksa potvrdila, najproblematičnije je u periodu od 7.00 do 10.00.

Meštani su tada prinuđeni da pešače do Smederevskog puta kako bi sačekali autobus, a nadležni ističu da je problem velika nizbrdica, odnosno uzbrdica kojom se vozila spuštaju i penju niz i uz naselje pa je zbog sigurnosti putnika bolje skratiti liniju.

Dodaju i da sve zavisi od vozača i njihove spretnosti da bezbedno stignu do okretnice.

- Znamo da je vozačima veoma teško da po takvim uslovima krenu ka naselju, jer je velika nizbrdica, a isto tako i uzbrdica kada se krene u suprotnom smeru - dodaju meštani. - Ali iznova, iz godine u godinu, isti problem, a nama ne preostaje ništa drugo nego da pešačimo do Smederevskog puta.

U ovakvim situacijama najviše posla ima za taksi službe, i to uglavnom za vozače koji žive u ovom delu grada. Poziva ima mnogo više, a prečicama koje postoje brzo se stigne do centra grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)