RUPE SE OTVARAJU ŠIROM GRADA: Dnevno od 10 do 20 prijava zbog oštećenja kolovoza

A.Z.K.

28. 12. 2021. u 08:32

TOKOM zimskog perioda na adresu JKP "Beograd put" u većem broju stižu prijave građana zbog rupa na kolovozu, koje se "otvaraju" na brojnim gradskim saobraćajnicama.

РУПЕ СЕ ОТВАРАЈУ ШИРОМ ГРАДА: Дневно од 10 до 20 пријава због оштећења коловоза

Foto Novosti

U ovom periodu godine ovo preduzeće dobija od 10 do 20 žalbi dnevno.

U žalbama "Beokom" servisu vozači često upozoravaju građane na oštećenja skrivena pod vodom. Nije retkost ni da neko iz solidarnosti postavi grane ili kutije na rupu kako bi skrenuo pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju.

Pozivi za saniranje "kratera" stižu iz različitih delova grada, a najviše iz onih na kojima se odvija frekventniji saobraćaj, a koje dugo nisu rekonstruisane.

Foto Novosti

- Postoji nekoliko faktora koji utiču na stvaranje rupa na kolovozu - navode u Javnom komunalnom preduzeću "Beograd put" za "Novosti". - Na ovaj problem najviše utiču vlaga, periodi kada ima mraza i potom otapanje, intenzitet saobraćaja i opterećenje kolovoza. U narednom periodu očekujemo isti broj prijava. Kada ekipa Službe za građevinsku delatnost izađe na teren, potrebno je od tri do pet minuta kako bi problem bio saniran. Uglavnom stižemo da reagujemo u razumnom roku na prijave građana. Nažalost, krpljenje je privremeno rešenje.

Kako su nam rekli u ovom preduzeću, trude se da rade planski, ali moraju da se prilagođavaju prioritetima i hitnim popravkama.

Pojavu udarnih rupa nije moguće sprečiti, a najbolja prevencija je redovna rekonstrukcija gradskih saobraćajnica.

VIŠEGODIŠNjI KRATERI

U MARTU su "Novosti" pisale o ulicama koje su bile pune udarnih rupa. Najviše vozača žalilo se na Paliluli, Voždovcu, Novom Beogradu, Zvezdari. U to vreme saniran je i "krater" koji je nekoliko godina opstajao u Ulici Slobodanke Danke Savić, ispred Fakulteta primenjenih umetnosti na Zvezdari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024