ZGRADU DELE GEOGRAFI I BEZBEDNJACI: Na javnom uvidu od juče je i projekat za novi objekat dve visokoškolske ustanove na Novom Beogradu

M. S.

21. 12. 2021. u 10:13

GEOGRAFSKI i Fakultet bezbednosti smestiće se na Novom Beogradu.

ЗГРАДУ ДЕЛЕ ГЕОГРАФИ И БЕЗБЕДЊАЦИ: На јавном увиду од јуче је и пројекат за нови објекат две високошколске установе на Новом Београду

Zdanje će imati optimalne uslove za rad, Foto Privatna arhiva

Urbanistički projekat nove zgrade koja će se nalaziti u delu bloka 67a na kojem se nalaze Ruska i Tehnička škola već je završen i od juče je na javnom uvidu.

Planirano je da novi objekat visokoškolskih ustanova bude na dva sprata. Od toga, na prvom će biti prostorije Fakulteta bezbednosti, a na drugom Geografskog. U podzemnim etažama biće izgrađena garaža, kao i streljana Fakulteta bezbednosti i magacin Geografskog.

- U prizemnom delu nalaziće se zajednički sadržaji koje će koristiti oba fakulteta. Veliki zajednički amfiteatar, restoran, izložbene prostorije, studentska služba, kafe-bar, knjižara, skriptarnica. U zajedničkom amfiteatru moći će da boravi od 300 do 400 studenata, a prostorije će se osim za predavanja, koristiti i za seminare i kongrese - navodi se u urbanističkom projektu.

Zdanje će imati optimalne uslove za rad, Foto Privatna arhiva

Na spratovima će biti izgrađene kancelarije za profesore i saradnike, kao i slušaonice, biblioteka, računarska sala.

Inače, kako se navodi u dokumentaciji, Geografski fakultet ima oko 1.500 sudenata i oko 100 zaposlenih. Fakultet bezbednosti pohađa nešto više akademaca, njih oko 1.800. Prema projektu, biće urađeni kabinet, slušaonica i ostali sadržaji fakulteta. U okviru objekta biće i prostor za streljanu, kao i poseban amfiteatar za oko 200 mesta.

BIOLOŠKI SA FARMACEUTSKIM

IAKO je ranije bilo najavljivano da će novu zgradu osim Geografskog i Fakulteta bezbednosti, deliti i Biološki fakultet, on će ipak biti smešten u okviru Biokampusa. U ovom kampusu u Kumodražu biće Farmaceutski i Biološki fakultet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba