POSTUPAK PROTIV ĐAKA: Zapalili toalet zbog izazova

B.B.

02. 12. 2021. u 13:56

PROTIV nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" koji su pre dva dana izazvali požar u muškoj svlačionici škole biće pokrenut disciplinski postupak, a paralelno sa ovom merom škole, istragu o incidentu vodi i policija, izjavio je lavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

ПОСТУПАК ПРОТИВ ЂАКА:  Запалили тоалет због изазова

Sekreatrijat za obrazovanje i dečiju zaštitu

On je danas obišao ovu novobeogradsku školu u kojoj je delimično izgorela jedna prostorija o čemu se očekuje izveštaj vatrogasaca i gde srećom nije bilo povređenih.

- Samo brzom reakcijom zaposlenih koji su brzo po izbijanju ugasili požar izbegnuta je tragedija i to je zaista najvažnije - rekao je Gak.

-  Međutim ono što je poražavajuće za nas kao društvo ali i za roditelje jeste činjenica da prve indicije, a nakon razgovora sa decom, ukazuju na to da je uzrok požara dečja igra ili čak izazov sa društvenih mreža.

Direktorka škole Suzana Lipić istakla je da se i dalje vode razgovori sa svom decom koja su tog dana bila prisutna u muškoj svlačionici ali da je u slučaj uključena i policija budući da se radi o starijim maloletnicima od 14 godina.

- Iz dosadašnjih razgovora smo saznali da su dečaci palili maramicu natopljenu alkoholom ali će istraga svih nadležnih institucija utvrditi kako se sve zaista i dogodilo. Štetu ćemo sanirati i ona nije mala -  rekla je Lipić.

Incident se dogodio u utorak posel šnjstog časa, u pauzi između preve i druge smene. Na sreću, deca koja su se zatekla u školi su bila u dvorištu. U školu "Branko Radičević" ide oko 1.400 učenika. Osim ukora, disciplonska komisija može kazniti đake premeštajem u drugu školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri