POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STUDENATA: Matija i Ana Sofronijević na prijemu kod predsednika Rakovice

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 11. 2021. u 17:10

POVODOM Međunarodnog dana studenata predsednik opštine Rakovica Miloš Simić, ugostio je studente, brata i sestru Matiju i Anu Sofronijević.

ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТУДЕНАТА: Матија и Ана Софронијевић на пријему код председника Раковице

GO Rakovica

Zanimljivo je da su Sofronijevići trojke, gde zbog obaveza na fakultetu prijemu nije mogao da prisustvuje njihov brat Mihajlo. Kao znak pažnje ovim trojkama, a inače sjajnim studentima iz Rakovice uručeni su besplatni vaučeri za korišćenje teretane. Matija i Ana su studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu na smeru ITM, sa prosekom preko 8,5, dok se Mihajlo odlučio za Tehnološko-metalurški fakultet, smer zaštita životne sredine.

U razgovoru sa predsednikom opštine Matija i Ana naglasili su da vole to što studiraju i da veruju da će u budućnosti postati uspešni programeri. Kako kažu, svoje školovanje neće završiti na osnovnim studijama, nego već sada planiraju i master. Svo troje su se aktivno bavili sportom, Mihajlo i Matija košarkom, dok je Ana trenirala karate. Zbog obaveza na fakultetu sport su malo zapostavili, te kažu da će im teretana sada dobro doći.

Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić pohvalio je Sofronijeviće na uspehu koji su do sada postigli u školovanju i istakao da na pomoć opštine uvek mogu da računaju.

Međunarodni dan studenata se obeležava svakog 17. novembra u znak sećanja kada su 1939. godine nacisti u Čehoslovačkoj, tokom studentskih demontracija protiv okupacije, ubili češke studente, dok su više od 1.200 njih poslali u koncentracione logore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati