TRAŽE NADVOŽNJAK NA ALTINI: Inicijativa opštine Zemun za nadzemno povezivanje poslata "Putevima Beograda"

S. V.

17. 11. 2021. u 06:47

GRADSKA opština Zemun podnela je inicijativu JP "Putevi Beograda" za izradu projekta izgradnje nadvožnjaka na Altini, koji bi znatno rasteretio saobraćaj u ovom delu grada.

ТРАЖЕ НАДВОЖЊАК НА АЛТИНИ: Иницијатива општине Земун за надземно повезивање послата Путевима Београда

PROCENA Trebalo bi da se gradi na delu od Pazovačkog puta, Foto Printskrin

Planirano je da se gradi na delu od Pazovačkog puta, od raskrsnice sa ulicom Nova 2 do Altine.

Kako nam je rekao predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, predstavnici ove lokalne samouprave narednih dana trebalo bi da održe sastanak sa nadležnima iz JP "Putevi Beograd", koji će preuzeti i finansirati projekat. Gradnja nadzemnog prelaza na Altini samo je jedan korak ka rešavanju nepodnošljivih saobraćajnih gužvi u Zemunu, jer se takođe planira i proširivanje Prvomajske i Ulice Teodora Hercla na četiri trake.

- Dužina nadvožnjaka biće oko 290 metara, sa jednosmernom biciklističkom trakom i trotoarom za pešake, ukupne širine 21 metar - kaže Kovačević za naš list.

- Prvo će se graditi nadvožnjak, da se reši prilaz, jer je logičnije da se krene s te strane i sa četiri trake uđe u Prvomajsku. Tenderi, projektovanje i ostale zakonske procedure trajaće najmanje godinu dana, pa se još ne može precizirati tačan datum početka radova.

Mi smo, kao opština, podneli inicijativu, a stručnjaci "Puteva Beograda" prave plan, raspisuju nabavku, biraju projektanta...

Ceo ovaj projekat, zajedno sa proširenjem Prvomajske i Teodora Hercla, predviđen je Planom detaljne regulacije koju su, na sednici krajem avgusta, usvojili beogradski odbornici. Na ovaj način, povezaće se Tošin bunar sa Altinom, čime će se smanjiti protok vozila u ulicama Cara Dušana i Glavnoj, gde sada prolaze i putnička i teretna vozila. Širina Prvomajske, posle rekonstrukcije biće 13 metara, dve trake imaće po 3,5 a dve po tri metra.

EKSPROPRIJACIJA KUĆA

ZBOG planiranog proširenja, desna strana Ulice Teodora Hercla, gde se nalazi oko 30 kuća, biće eksproprisano, kao i nekoliko lokala u Prvomajskoj. Objekti će biti srušeni, a plan je bio na javnom uvidu, tako da su vlasnici kuća već upoznati s tim. Iz GO Zemun poručuju da će ljudima biti isplaćeno sve u skladu sa zakonom, a novac će dobiti i oni čije se kuće nalaze u procesu ozakonjenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)