BAKA DRAGA IDE U BANJU: Grad obezbedio novac

J.D.

06. 11. 2021. u 20:02

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas u Resniku Dragu Jovanovsku, 76-godišnju penzionerku koja živi sama sa malom penzijom. Susretu je prisustvovala i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

БАКА ДРАГА ИДЕ У БАЊУ: Град обезбедио новац

Privatna arhiva

Vesić je istakao da je baka Draga veoma aktivna i da se trudi se da svoje penzionerske dane sa svojim komšijama osmisli na pravi način.

– Ona nas je zamolila da joj organizujemo odlazak u banju zato što su je prethodno odbili i ja sam zamolio jednu turističku agenciju za tu uslugu te smo joj poklonili taj odlazak. Nadam se da će izabrati dobru banju i da će se lepo odmoriti, a ona nas je zauzvrat lepo dočekala, sa kiflicama i pogačom, na čemu smo joj zahvalni – kazao je Vesić.

On je podsetio da Grad Beograd organizuje besplatne izlete za penzionere na svim svojim opštinama.

– Više od 50.000 penzionera već je išlo na besplatne izlete, a pričali smo i o klubovima za penzionere kojih imamo više od 30 u Beogradu a ubrzo ćemo, po dobijanju prostora osnovati i jedan u Resniku. Smatramo da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko brine o najmlađim i najstarijim sugrađanima. Moramo voditi računa o kvalitetu života najstarijih jer time pokazujemo da smo zrelo i odgovorno društvo. U Beogradu imamo više od 350.000 ljudi koji su stariji od 65 godina i treba nam što više klubova za seniore. Baka Draga nam se pohvalila kako je učila da radi na kompjuteru što samo pokazuje koliko možemo da pružimo dodatnog obrazovanja i boljeg kvaliteta života ljudima koji su seniori i tako potvrdimo poslovicu da se čovek uči dok je živ – istakao je Vesić, zahvalivši se baka Dragi na toplom prijemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)