MAJSTORI U ŠKOLAMA I VRTIćIMA: Za radove izdvojeno više od 200 miliona dinara

B.B.

25. 10. 2021. u 15:17

SANACIJA fasada i krovova, toaleta, zamena stolarije, neki su od radova koji su u toku ili bi tek trebalo da počnu u školama i vrićima.

МАЈСТОРИ У ШКОЛАМА И ВРТИћИМА:  За радове издвојено више од 200 милиона динара

Foto M. Anđela

Na "spisku" Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu trenutno je 12 srednjih i dve osnovne škole, kao i pet predškolskih ustanova. Samo za ove radove iz gradske "kase" biće izdvojeno više od 200 miliona dinara.

Majstori su se "uselili" u podrumske prostorije škole "Tehnoart", koje će biti pretvorene u vajarsku i keramičarsku radionicu, za šta je namenjeno 11,6 miliona dinara. U Drugoj ekonomskoj školi će, pored zamene stolarije, biti finansirani molersko farbarski radove, uređenje fasade i tekuće održavanje mokrih čvorova.

Više od 30 miliona dinara planirano je za sanaciju krovova u Elektrotehničkoj školi "Zemun", Geodetsko tehničkoj gde će biti sređena i fasada i Trećoj gimnaziji. U Medicinskoj školi "Beograd" i Tehničkoj školi "Zmaj" biće sređeni toaleti i mokri čvorovi. U Tehničkoj školi u Železniku novac je planiran za sanaciju terena, a u Saobraćajno-tehničkoj u Zemunu za sređivanje fasade. Za rekonstrukciju temelja u OŠ "Janko Veselinović", izradom više od 50 šipova, izdvojeno je više od 18 miliona dinara, a isto će biti urađeno i u OŠ "Radojka Lakić", uz sređivanje stepeništa i školskog dvorišta.

Za sređivanje kupatila i zamenu prozora u šest vrtića predškolske ustanove Čukarica i krečenje nekoliko obdaništa u Lazarevcu "rezrevisano" je više od 25 miliona dinara. Najviše novca biće izdvojeno za PU "Čika Jova Zmaj" na Voždovcu. U toku je kompletna rekonstrukcija vrtićkog dela obdaništa "Ljolja", za šta je planirano 22,8 miliona dinara, dok će sledeće godine biti sređene jaslice. Za rekonstrukciju objekata mesne zajednice u naselju Zuce, koji će biti pretvoren u vrtić, iz budžeta će biti izdvojeno 23,5 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju