MOMIROVIĆ U OBRENOVCU: "Uz sto kilometara nove kanalizacione mreže rekonstruišemo i ulice" (FOTO)

Novosti online

25. 10. 2021. u 14:18

GRAĐANI Obrenovca i okoline dobiće blizu 100 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, istakli su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom otvaranja radova na izgradnji komunalne infrastrukture u okviru projekta ''Čista Srbija''.

МОМИРОВИЋ У ОБРЕНОВЦУ: Уз сто километара нове канализационе мреже реконструишемо и улице (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

U opštini Obrenovac biće izgrađeno 98.389,73 metra kanalizacije mreže i dva postrojenja u Obrenovcu i Ratarima za preradu otpadnih voda koja će obuhvatiti 51.000 stanovnika. Od 1965. godine pa do danas, kada počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture u Obrenovcu je izgrađeno oko 110 kilometara kanalizacione mreže.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Investiramo 54 miliona evra da bismo izgradili kanalizacionu infrastrukturu u većem obimu nego što je izgrađena prethodnih 50 godina, i ne samo to, nego ćemo i puteve koje raskopamo da bismo postavili infrastrukturu vratiti u stanje koje je mnogo bolje nego trenutno - rekao je Momirović. On je dodao da će se ulice u delu izgradnje kanalizacione infrastrukture potpuno rekonstruisati i proširiti za dva ipo metra.

Čučković je napomenuo da će se projektom Čista Srbija napokon zaštititi svi kanali i reke u Obrenovcu i da uz pomoć ovog projekta nekoliko hiljada septičkih jama odlaze u istoriju.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Mi smo bili jedna od opština koja nije imala postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda a samo dva kilometra od fekalno-crpne stanice nalazi se i vodozahvat iz kog jedan deo našeg grada dobija pitku i zdravu vodu -' rekao je Branko Matić, direktor JKP "Vodovod i kanalizacije" Obrenovac.

Projektno-tehnička dokumentacija za ostatak kanalizacione mreže je u završnoj fazi izrade. Komercijalnim ugovorima ugovoreno je da rok za završetak svakog relevantnog projekta (lokacije) ne može biti duži od 39 meseci, uključujući probni rad.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ZAPANJUJUĆI SNIMAK SA NOVOG BEOGRADA - U suprotnom smeru kroz kružni tok

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)