PORODICE DOBIJAJU STANOVE: Rekonstrukcija kule na Starom sajmištu počinje na proleće

B.B.

24. 10. 2021. u 15:33

NA proleće će početi rekonstrukcija centralne kule na Starom sajmištu, a dve porodice koje žive u njoj dobiće nove stanove, najavio je Goran Vesić, amenik gradonačelnika Goran Vesić koji je posetio je dom Danijele Torlak.

ПОРОДИЦЕ ДОБИЈАЈУ СТАНОВЕ: Реконструкција куле на Старом сајмишту почиње на пролеће

Skupština grada

- Ovde živi još jedna porodica i oni će dobiti nove stanove kada budu izašli iz ove kule. Drago mi je da su zadovoljni razgovorima koje već vode sa Direkciojom za gradsko građevinsko zemljište - rekao je Vesić. - Ovi ljudi žive ovde ne svojom voljom, neko ih je neko tu smestio i vreme je da dobiju pristojne uslove za život. Tako ćemo rešavati probleme i u drugim paviljonima.

Vesić je podsetio da je Staro sajmište mesto stradanja, gde su ubijeni Jevreji, Srbi i Romi i vreme je da se ono obeleži kao mesto sećanja na Holokaust i na sve što se dešavalo u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata.

- Mislim da ćemo već na proleće, predsednik Vučić je najavio da će se u aprilu obeležiti Dan holokausta, početi radove na ovoj kuli - rekao je Vesić. - Mi smo već 2015. godine odavde iselili one koji su imali ateljee i dobili su nove, a sada je ostalo da još imovinski rešimo ove stanare i moći ćemo da počnemo radove na centralnoj kuli.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VESTI - KOLAPS NA VRAČARU: Autobus 26 napravio zastoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)