GRAD OSNIVA FONDACIJU ZA POMOĆ DECI: Olakšice porodicama koje ne prepoznaje sistem socijalne zaštite

Š. M.

09. 10. 2021. u 11:45

NA sledećoj sednici Skupštine grada osnovaće se gradska fondacija za decu Beograda u kojoj će porodice koje ne prepoznaje sistem socijalne zaštite, a žive teško, dobijati pomoć, najavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ГРАД ОСНИВА ФОНДАЦИЈУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ: Олакшице породицама које не препознаје систем социјалне заштите

Foto N. Skenderija

Kako je precizirao, to će značiti da imaju ishranu u nekom restoranu, obezbediće se bebisiterke, obrazovanje ili dokvalifikacija majki, pomoć u odevanju i nabavci školskog pribora.

- Grad će odvojiti deo sredstava, pozvaćemo kompanije i građane da pomognu i svi će tačno znati gde je i na šta otišao svaki dinar - ističe Vesić.

- Imamo sistem socijalne zaštite koji pomaže velikom broju ljudi, ali postoje oni koje taj sistem ne obuhvata, a koji se nalaze u zaista teškom materijalnom stanju i kojima možemo da pomognemo. Meni je neverovatno da su za materijalno stanje devojčica koje su pre neki dan tragično nastradale u Obrenovcu svi u tom mestu i zgradi znali, niko nije pokušao da pomogne, što je poraz za sve nas.

Zainteresovani će novoj fondaciji moći da uplaćuju novčane priloge, a neke kompanije mogu da pomognu i tako što će obezbediti posao ugroženim osobama. Konkurs će biti raspisan do kraja godine. Takođe će biti obezbeđeni dežurni vrtići na opštinama za čuvanje dece u situacijama kada majke ili roditelji moraju da rade tokom popodneva ili u sličnim situacijama.

OPŠTINE I MESNE ZAJEDNICE

U rad fondacije, kako je najavljeno, biće uključene i opštine i mesne zajednice.

- Ljudi ne smeju da ćute i da idu u svoje kancelarije, a da ih pritom ne interesuje da li tri ulice dalje od njih živi neka žena sa troje, četvoro ili petoro dece koja nema novca da ih prehrani, ne zato što je nesposobna, već zato što nije u situaciji da nađe posao jer mora da brine o njima - precizirao je Vesić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!