MLADI “OKUPIRALI” ADU CIGANLIJU: Sajam sporta privukao mališane da uživaju u brojnim programima

Š. MAROVIĆ

26. 09. 2021. u 22:41

VELIKI broj građana prestonice iskoristio je lepo vreme i uputio se na Adu Ciganliju, gde se održava jubilarni deseti Sajam sporta. Temperatura koja je prelazila 30 stepeni Celzijusa doprinela je tome da mališani, ali i svi zainteresovani pokažu svoje sportske veštine, druže se, zabavljaju i stiču nova prijateljstva.

МЛАДИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ ЦИГАНЛИЈУ: Сајам спорта привукао малишане да уживају у бројним програмима

Foto M. Anđela

Na terenima koji su specijalno opremljeni za ovu priliku, kako su se reporteri "Novosti" i uverili, u nedelju se mogao videti veliki broj mališana, a dečja graja prolamala se duž najpoznatijeg prestoničkog kupališta. Na rasporedu su bili mnogobrojni sportovi, od košarke, odbojke, malog fudbala, rukometa, pa sve do plesa i brejkdensa. Znatiželjni roditelji ovekovečili su nastupe svoje dece mobilnim telefonima, a nakon svake izvedbe čuo se i gromoglasan aplauz prisutnih.

- Dete mi trenira ples nekoliko godina, a lepo vreme bilo je idealno da izađemo napolje i fino se provedemo - ističe jedna od prisutnih. - Ove manifestacije trebalo bi da se održavaju što češće, kako bi deca sticala razne veštine i kroz druženje sa ostalima imala bolji socijalni život.

Prilikom otvaranja ove manifestacije, u petak, odlučeno je da će se ona ubuduće održavati na otvorenom prostoru, što su građani sa oduševljenjem prihvatili. Pod sloganom "Budi i ti šampion" svima je pružena prilika da pokažu svoje umeće, a možda se baš među okupljenima nalazi buduća svetska sportska zvezda.

Na manifestaciji je bilo prisutno nekoliko vrhunskih sportista iz naše zemlje, olimpijskih i paraolimpijskih šampiona, koji su sa mališanima podelili svoje prve sportske početke, ali i objasnili koliki je put potrebno prevaliti da bi se stiglo do najvećih sportskih dostignuća. Organizatori događaja su Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

KAO U JEKU SEZONE

PORED Sajma sporta, Ada Ciganlija je u nedelju bila prepuna izletnika koji su iskoristili vikend i lepo vreme da se odmore od svakodnevnih gradskih gužvi. Tako su svi kafići duž poznatog kupališta bili popunjeni, a posetioci su uživali u vožnji rolera i bicikala, ali i u opuštenoj šetnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije