PIJACE U BLOKOVIMA OSTAJU? Zakupce tezgi u Novom Beogradu uzbunilo obaveštenje lokalnih vlasti da moraju da se isele do 1. oktobra

J. DINČIĆ / M. STANOJKOVIĆ

25. 09. 2021. u 07:52

ZAKUPCI tezgi koje se nalaze na javnim površinama na opštini Novi Beograd ostali su zatečeni obaveštenjem koje im je nedavno stiglo u ruke da do 1. oktobra moraju da uklone štandove.

ПИЈАЦЕ У БЛОКОВИМА ОСТАЈУ? Закупце тезги у Новом Београду узбунило обавештење локалних власти да морају да се иселе до 1. октобра

OSTAJU Prodavci uredno plaćali zakup, Foto Arhiva

Prema njihovim navodima, Opština se poziva na odluku koja je stupila na snagu još u julu, a prodavcima je rešenje dostavljeno dve nedelje pre nego što treba da se "isele". Sporne tezge nalaze se oko pijace u blokovima 44, 45, 70, i ispred Novobežanijskog groblja. Ipak, posle podrške u vidu peticije građana, nadležni u Opštini pozvali su zakupce i opovrgnuli prvobitnu odluku.

Naime, nakon zajedničkog sastanka, njima je rečeno da će im ugovori biti produženi još godinu dana i da će tezge ostati.

- Rekli su nam da im nije bila namera da nas sklone i da ne znaju odakle je ovo obaveštenje dospelo do nas - kažu zakupci.

- Kažu da se bore sa Gradom da nas zadrže. Potrudiće se da nam nabave nove tezge i da budu tipske.

Odlukom nisu bili nezadovoljni zakupci već i brojni građani koji su potpisali peticiju, tvrde ogorčeni trgovci iz Bloka 45.

- Za zakup smo plaćali uredno sve takse, a većina nas od ovoga prehranjuje porodice i ovim poslom se bavi decenijama.

Foto Arhiva

Sličnog stava su prodavci cveća oko Novobežanijskog groblja, do kojih je stiglo obaveštenje da neće moći da rade.

- Tezgu na istom mestu držimo više od 10 godina. Uredno plaćamo zakup kako bismo legalno radili. I moj suprug i ja smo zajedno u ovom poslu, a do penzije imamo još koju godinu.

- Novim usvojenim planom lokacija koju do sada koristite više nije predviđena za postavljanje tezgi - navodi se u obavešetnju Opštine Novi Beograd koje su redakciji "Novosti" dostavili prodavci.

Takođe, nadležni iz Gradske uprave za "Novosti", odgovorili su za Sekretarijat za inspekcijske i komunalne poslove nije nadležan za ovaj slučaj, već su nas uputili na inspekciju Opštine Novi Beograd. Iz ove opštine na pitanje nisu odgovorili.

PODRŠKA GRAĐANA

PRILIKOM potpisivanja peticije, građani su kao jedan od razloga za zadržavanje tezgi naveli Njujork, koji ima ulične pijačne tezge, a Beograd ih sklanja. Podršku su prodavcima dali mnogobrojni stanari zgrada u novobeogradskim blokovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade