CEVI STIGLE U RITOPEK: U Gročanskom naselju napreduju radovi na izgradnji dugoočekivane vodovodne mreže

J. D.

14. 09. 2021. u 06:45

RADOVI na izgradnji vodovoda ka gročanskom naselju Ritopek u okviru prve faze teku prema planu.

ЦЕВИ СТИГЛЕ У РИТОПЕК: У Грочанском насељу напредују радови на изградњи дугоочекиване водоводне мреже

ZAVRŠENO Distributivni centar koji povezuje gornji i donji deo Ritopeka, Foto Arhiva

Izvođač radova firma Lotex group do sada je postavio potisni i distributivni vod kroz Proletersku ulicu od Smederevskog puta do budućeg rezervoara.

Takođe, završeno je i postavljanje distributivnog cevovoda sa hidrantskom mrežom u ulicama Druge krajiške brigade, Zlatiborskoj, Kopaoničkoj, Zlatarskoj i Sunčanoj.

Radnici su cevi postavili i u delu Svetosavske ulice i na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Prokop. Planirano je da prva faza radova bude završena do novembra.

- Grocka je po ovom pitanju jedna od najugroženijih opština u Beogradu, zato se najpre radi u nižim delovima Ritopeka gde će biti postavljeno oko 7,2 kilometra cevi, a radovi podrazumevaju i izgradnju rezervoara, crpne stanice i prekidne komore - objašnjavaju nadležni iz GO Grocka.

- Nakon toga, do kraja godine, završiće se projektovanje za drugu fazu radova, koji bi trebalo da počnu početkom sledeće godine.

Druga faza predviđa završetak više od osam kilometara vodovodne mreže. Takođe, rade se i na realizaciji projekta kojim će Grocka i Vrčin biti povezani na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP "Jedinstvo AD" Sevojno.

SOPOT I MLADENOVAC

OSIM Grocke, problem vodosnabdevanja rešavaće se i u Sopotu i Mladenovcu, gde će se završiti rezervoar Rajakovac. Sve tri opštine biće priključene na gradski vodovod, što će omogućiti stabilno i kvalitetnije vodosnabdevanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)