LAŽNIM PORUKAMA UZBUNJUJU RODITELJE: Decu iz vrtića na Čukarici ne izvode u park zbog navodnog pokušaja otmice

E. B. R.

11. 09. 2021. u 08:50

MEĐU roditeljima mališana sa Banovog brda ovih dana počele su da kruže uznemirujuće poruke u zajedničkim vajber-grupama, u kojima se tvrdi da su navodno pokušane otmice dece i apeluje da obrate pažnju zbog takvih pokušaja.

ЛАЖНИМ ПОРУКАМА УЗБУЊУЈУ РОДИТЕЉЕ: Децу из вртића на Чукарици не изводе у парк због наводног покушаја отмице

SLOBODNI Deca u beogradskom parku, Foto Beoinfo

Naime, jedna privatna predškolska ustanova, obavestila je roditelje opširnom porukom na "Vajberu" da decu neće izvoditi u obližnji park zbog navodnog neuspelog kidnapovanja učenice ispred Osnovne škole "Banović Strahinja".

Sve se dogodilo, kako iznose u poruci roditeljima poslatoj u zajedničkoj vajber-grupi, ispred obližnjeg marketa. Tada je, kako se tvrdi u poruci, jedna ženska osoba pokušala devojčicu starosti od osam godina da uvuče u automobil, ali je devojčica uspela da se otrgne. Dodaje se i da je primećeno da tamnoputi čovek sa zaštitnom maskom na licu telefonom snima ili fotografiše decu dok se igraju u parku.

Sve ovo ih je navelo da mališanima ukinu izlazak u park.

Ovim povodom "Novosti" su kontaktirale sa predškolskom ustanovom "Čukarica" iz koje su rekli da nisu upućeni u navodnu zabranu izvođenja mališana u park. Čak su i dodali da je zbog trenutne epidemiološke situacije preporuka Kriznog štaba da, ako postoji mogućnost, deca što više vremena provode napolju.

- Svakodnevno nam stižu različiti mejlovi sa uznemirujućim sadržajima, među kojima su i nedozvoljeno snimanje mališana, o čemu odmah obavestimo policiju - dodaju iz ove predškolske ustanove.

Među nezvaničnim informacijama našla se i ona da su pod uticajem tvrdnji iz vrtića pojedini ljudi u parku saslušavani, uz kasnija izvinjenja zbog greške, ali za ovu tvrdnju ne postoji nikakva zvanična potvrda.

NEGIRANjE U OŠ "BANOVIĆ STRAHINjA"

Istim povodom oglasili su se i nadležni iz Osnovne škole "Banović Strahinja" koji su takođe istakli da je reč o dezinformacijama. Međutim, nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili da li je u prethodnim danima bilo prijava povodom pokušaja otmice deteta na Banovom brdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)