"VLAHOVIĆ" BEZ ŠKOLE: Žitelji naselja nezadovoljni zbog izostanka institucija i infrastrukture

A. VOJINOVIĆ

03. 09. 2021. u 17:00

STANOVNICI naselja Vojvoda Vlahović održaće protest kako bi skrenuli pažnju nadležnima na sve probleme sa kojima se godinama unazad suočavaju.

ВЛАХОВИЋ БЕЗ ШКОЛЕ: Житељи насеља незадовољни због изостанка институција и инфраструктуре

ZAHTEVI Izgranje osmoletke je prioritet, Foto Z. Jovanović

Među glavnim razlozima za okupljanje je obećana izgradnja osmoletke u ovom delu prestonice za 2.000 đaka, zatim vrtića i prateće infrastrukture. Građani planiraju skup za 18.30 odakle će u zajedničku šetnju krenuti od kružnog toka u naselju do Ulice Braće Jerković i nazad.

Prema rečima Marka Mladenovića iz udruženja "Moje naselje" reč je o protestu građana kojim žitelji Vojvode Vlahovića žele da podsete nadležne na obećanje:

- Glavni razlog protesta je izgradnja osnovne škole za koju smo pre godinu i po dana dobili obećanje da će biti završena do početka školske 2023. godine - navodi Mladenović za "Novosti".

Žitelji naselja Vojvoda Vlahović i ranije su alarmirali gradske oce da je škola i te kako neophodna jer u ovom delu prestonice deca uzrasta do 15 godina pohađaju osmoletke u okolini, od kojih je najbliža udaljena četiri kilometra.

Problem sa poplavljenim ulicama

Revoltirani građani, takođe, traže i da se konačno sprovede Plan detaljne regulacije koji je Grad Beograd usvojio još pre 16 godina!

- Oni od 2005. godine nisu uradili ništa od planiranog u naselju - nastavlja Mladenović.

- Godinama se, između ostalog, mučimo sa nedostatkom vodovodne i kanalizacione mreže.

Svaki put posle većih padavina iznova se borimo sa poplavljenim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara