POČINJE ZIMSKI RED VOŽNJE: Od danas saobraća više autobusa, tramvaja i trolejbusa, očekuju se manje gužve

S. B. M.

01. 09. 2021. u 06:47

KOLONE vozila oko Autokomande i na Gazeli, ali i na drugim većim gradskim saobraćajnicama tokom jutarnjeg i popodnevnog špica, kojih smo svedoci prethodna tri dana, bila je najava za današnji - 1. septembar.

ПОЧИЊЕ ЗИМСКИ РЕД ВОЖЊЕ: Од данас саобраћа више аутобуса, трамваја и тролејбуса, очекују се мање гужве

Arhiva

Osim što će mnogobrojni roditelji decu voziti u školu i tako dodatno zakrčiti saobraćaj, više vozila na ulicama biće i zato što danas počinje zimski red vožnje.

Više autobusa, tramvaja i trolejbusa krstariće iz jednog ka drugom delu prestonice. Polasci će biti učestaliji, a manje će se čekati na vozila na prigradskim, ali i na lokalnim linijama.

Radnim danom saobraćaće ukupno 1.635 vozila, subotom 1.050, a nedeljom 935 vozila. Od navedenog broja, 1.375 vozila će saobraćati na gradskim linijama. Na ulicama će u jutarnjem i popodnevnom špicu biti 1.159 autobusa, 130 tramvaja, 80 trolejbusa, četiri elektrobusa. Na prigradskim linijama do Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Sopota i Barajeva kao i na lokalnim linijama u ovim opštinama voziće ukupno 260 autobusa - kažu u Sekretarijatu.

Na opterećenijim linijama sa više polazaka, sada će se na prevoz čekati od pet do sedam minuta, dok je taj interval bio 15 minuta tokom leta.

"VRABAC" RADI DOK IMA SUNCA

SVE dok bude lepo vreme, duž pešačke zone oko Knez Mihailove ulice voziće dva mini-vozila - "vrabac". Kada padnu snegovi, "vrabac" će "spavati" u garaži sve dok ga sunce "ne probudi" na proleće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)