USKORO POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: U vrtićima i školama u Beogradu vakcinisano oko 50 odsto zaposlenih

Tanjug

20. 08. 2021. u 21:54

U BEOGRADSKIM školama i vrtićima vakcinisano je oko 50 odsto zaposlenih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

УСКОРО ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА: У вртићима и школама у Београду вакцинисано око 50 одсто запослених

Foto AP

On je na RTS-u rekao da nije zadovoljan tim nivoom vakcinacije, da bi ljudi koji rade sa decom trebalo da imaju veću svest o značaju vakcinacije i pozvao sve zaposlene u obrazovnim institucijama da se vakcinišu.

Gak je naveo da vrtići i škole spremno dočekuju početak nove školske i radne godine i da će Grad postupiti u skladu sa merama koje propiše Krizni štab, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Tendencija jeste da se nastava odvija normalno i da časovi traju 45 minuta, ali će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab, a mi smo spremni za sve oblike rada - istakao je on.

Dodao je da ne očekuje veće probleme imajući u vidu da je jedna cela školska godina u uslovima epidemije iza nas.

- Sa tim iskustvom ulazimo u novu školsku godinu, svesni da je za đake najvažnije da ne propuštaju nastavu, da su u klupama. Daćemo sve od sebe da to sprovodimo uz bezbednost svih kao prioritet - zaključio je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)