ZATVORENA DIVLJA DEPONIJA U MALOM MOKROM LUGU: Rešen jedan od najvećih komunlanih problema na Zvezdari

Tanjug

17. 08. 2021. u 18:04

DIVLjA deponija u Ulici Rada Kondića u Malom Mokrom Lugu je zatvorena i time je rešen jedan od najvećih komunalnih problema na Zvezdari, izjavio je za Beoinfo predsednik ove opštine Vladan Jeremić.

ЗАТВОРЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: Решен један од највећих комунланих проблема на Звездари

Foto Tanjug

-Reč je o divljoj deponiji u vlasništvu privatnog lica koja je bila velika opasnost, kako za ekologiju tako i za život i bezbednost ljudi, naglasio je Jeremić.

Dodao je da su građani ovog dela grada i peticijom ukazivali na problem divlje deponije i da bi njeno zatvaranje moglo i druge koji dođu na ideju da otvore deponiju, da odvrati od te namere.

Prema njegovim rečima, Ulica Rada Kondića, u kojoj se nalazila divlja deponija je ruinirana jer su tuda danima prolazili kamioni nosivosti više od deset tona.

-U saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Komunalnom milicijom postavićemo saobraćajnu signalizaciju, tako da u tom delu neće moći prolaziti kamioni veće nosivosti, rekao je Jeremić.

Pojasnio je da će stanovnicima ovog kraja koji imaju manje kamione biti dozvoljen prolazak, što se reguliše posebnim dozvolama a onima sa velikom nosivošću, naročito sa građevinskim otpadom, to neće biti dozvoljeno.

Građevinska inspekcija je juče zatvorila i gradilište nedaleko od ove lokacije, gde su izvođeni radovi uz postojeći objekat bez građevinske dozvole i potvrde o prijavi radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)