VUJOVIĆ O POŽARU NA DEPONIJI U VINČI: Tražim od gradskih čelnika i kompanije "Beo čista" da izađu sa rokom za rešavanje ovog problema

Tanjug

16. 08. 2021. u 16:08

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa predstavnicima Grada Beograda i kompanije Beo čista energija povodom požara koji je nedavno izbio na staroj deponiji u Vinči i izjavila da očekuje da ta deponija uskoro bude zatvorena.

ВУЈОВИЋ О ПОЖАРУ НА ДЕПОНИЈИ У ВИНЧИ: Тражим од градских челника и компаније Бео чиста да изађу са роком за решавање овог проблема

Foto: Grad Beograd

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Vujović je na sastanku tražila od nadležnih da izađu sa konkretnim predlogom i rokom za rešavanje tog velikog problema Beograđana.

Ministarka je insistirala da predstavnici Grada Beograda i kompanije Beo čista energija hitno održe sastanak gradskog štaba za vanredne situacije.

Sastanak je zakazan za sutra, a predviđeno je da se nakon sastanka donese odluka o narednim koracima, kao i na koji način će biti sprečeni novi eventualni požari.

Sastanku će prisustvovati i predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine.

Foto: Arhiva

Ministarka je dodala da je kompanija Beo čista energija dobila sve potrebne privremene dozvole za odlaganje komunalnog, građevinskog i inertnog otpada na novoj parceli, gde je smeštena sanitarna deponija, ističući da očekuje da će stara deponija biti zatvorena u što kraćem roku.

-Ova deponija je jedan od najvećih ekoloških problema u Beogradu i na rešavanju ovog problema se radi intenzivno. Životna sredina se tiče svih nas i zato će ministarstvo koje vodim još bliže sarađivati sa nadležnima i pratiti procese koji predstoje, kako bi se rešio ovaj višedecenijski problem Beograđana, rekla je Vujović.

Podsetila je da su po izbijanju požara zbog obima akcidentne situacije inspektori za zaštitu životne sredine izašli na teren zajedno sa gradskom komunalnom inspekcijom koja je nadležna za deponiju u Vinči.

Današnjem sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i predstavnici kompanije "Beo čista energija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika