AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Zaprašivanje u Beogradu se danas nastavlja

Tanjug

03. 08. 2021. u 07:26

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće danas sa suzbijanjem komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Foto: Tanjug/JKP Čistoća /Nenad Cakić

Ako vremenske prilike dozvole, suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se od 19:30 do ponoći na lokacijama - nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje uz kanal Galovica, Vinogradska, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Zemun polje, Batajnica 1, naselje Ekonomija, Batajnica 2, 3, i 4, Šangaj, Busije, Busije i deo Šangaja, Dobanovci 1 i 2, Ugrinovci 1 i 2.


Građani se pozivaju da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije, navodi se u saopštenju "Gradske čistoće", objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7.00 do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)